BlogbazárKiemelt hírek

Nyugdíjasok, figyelem! – Vissza a startvonalra, mikor számíttathatod újra a nyugdíjad összegét

"Hol lehet jelentkezni???" - kérdezi a nyugdíjas kommentelő - ...és, hogy mi ennyire kelendő 2022 Magyarországán? 65+-osan is a munkalehetőség!

Kis túlzással tíz nyugdíjasból tizenkettő elégedetlen a nyugdíja összegével, de mikor lehet újra számíttatni azt? Nem egyszerű kérdés, de jó hírt hoztunk.

Magasabb nyugdíjat!

Ki ne szeretne magasabb nyugdíjat annál, mint amit már valamikor megállapítottak neki? Mi lenne, ha újraszámolnák a nyugdíjat és ezzel magasabb járandóságot kaphatna egy jogosult? Van erre mód? Lehetséges tehát a nyugdíj újraszámítása? Jó hírünk van!, Írja a profitline.hu

Mikor számítható újra a nyugdíja egy nyugdíjasnak?

5 esetben is lehetséges a nyugdíj újraszámítása!
Dr. Farkas András nyugdíjguru szakértői videóanyagában 5 olyan lehetőséget is említ, mikor mód van arra, hogy valakinek újrakalkulálják a korábban megállapított nyugdíját.

1. Mikor valaki korhatár előtti nyugdíj ellátásban részesül
Tehát ha valaki nyugdíj korhatár előtti ellátásban részesül, majd később a korhatár tényleges betöltésekor kéri a nyugdíjának az újraszámítását, azzal a céllal, hogy az vélhetően magasabb összegű lesz, mint az előzetesen megállapított érték.

2. Rokkantsági ellátásból öregségi nyugdíj ellátásba való váltáskor
Ebben az esetben arról van szó, hogy az illető azért kéri a nyugdíj összegének a megállapítását, mert az várhatóan magasabb lesz, mint a korábban megállapított rokkantsági ellátása.

3. A rögzített nyugdíj tényleges nyugdíjba vonulás esetén ( a nyugdíj folyósítás nélküli megállapítása.)

4. Vállalkozói járuléktartozás megfizetése után.

5. Utóbb felmerült tények, vagy jogszabályváltozás esetém.

Amennyiben túlságosan is tömörnek, és  érthetetlennek tartja a lehetőségek egyszerű felsorolását, nézze meg Farkas András mellékelt videóját, és rögtön kitisztul a kép mert az az egyes pontok nagyon érthető magyarázata.

 

Forrás

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

https://varosikurir.hu/kisnyugdijasunk-visszamenoleg-nem-lehet-enni/

About Author

Szólj hozzá!