„Mindent vissza!” – Japánban is…

Utaznak a „csodálatos magyar szurkolók”, akár a világ végére is követik kedvenceiket. Leginkább persze azokat, akik a legkevésbé érdemlik meg: a „futballistákat”. De nincs mit tenni, ha ők a NER kedvencei, és az ő „meccseiken” lehet leginkább amolyan „polgári körös” hangulatú gyűléseket szervezni, bárhol a világban.

Nehéz erre a baromságra bármit is mondani.

No és persze a Fidesz himnuszává avatott Nélküledet énekelni – már amikor nem zeng-zúg az „utálunk, szar Szlovákia/Románia”, vagy a „lesz még Erdély Magyarországé”.

Szögezzük le: ez a hazaffyasnak álcázott vagy képzelt „szurkolás” bornírt és undorító.

Ehhez képest a reakciók, akár a hivatalosak is, inkább bátorítók. A Nemzeti Sport például szinte könnyekig meghatódva számol be minden eseményről, ahol „fölcsendül” a – el ne feledjük! – szélsőjobboldali Ismerős Arcok gyatra száma. De már-már hasonló hangulat fogta el szinte az egész magyar sajtót, néhány független/„balliberális” orgánumtól eltekintve.

A NER-ben kötelező lett egy szirupos „nemzeti rockon”

Akár a vad agresszivitásig elérzékenyülni: ez lett a „kormány” propagálta „nemzeti érzés” fokmérője… „Üsd, vágd, nem apád” – ahogy hallhatjuk egy másik zenekar számában…

Ám a lényeg az a „trianonozás”, amellyel hovatovább az egész világot elszórakoztatjuk – már azokat persze, akik kicsit figyelnek ránk. Azt hiszem, csodálkoznak rajtunk, és nem kevesen utálnak is minket emiatt.

Mert az a „hazaffyas” üzengetés sportszerűtlen és ostoba; ráadásul agresszív, ugyanakkor nevetséges: azzal vigasztalja magát a „csodálatos”, ha elvernek bennünket. De nem ritka, hogy maga a mérkőzés ezzel a visszataszító hibbantsággal kezdődik.

Nem tudom, hogy a vad indulaton, a komikus felsőbbrendűségi tudaton kívül mi van még e magatartásban, ami „nemzetinek” volna mondható – de a Fidesznek tetszik.

A Fidesz egészen elképesztő, párját ritkító jelenség: gyakorlatilag minden megnyilvánulásában visszataszító és nemzetellenes. Sportban, színházban és persze politikában – mindenben.

Úgy érzem, egyre többen értik és érzik ezt. Érzi, ha érteni tán nem is érti, a Fidesz is: ezért a napjainkban tapasztalható, pánikot kifejező magatartása.

(A véleményrovatban megjelenő cikk nem feltétlenül tükrözi a Városi Kurír álláspontját, de itt a helye, mert sokakat érdeklő problémát vet fel. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, (info@varosikurir.hu) csak bátran! Olvasnál még Trianonról a Városi Kuríron? Ide kattints!)

megoszt

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “„Mindent vissza!” – Japánban is…

  • Avatar
    2019.12.07 - 19:52
    Közvetlen hivatkozás

    Van rá esély, hogy ezek a “hazaffyak” addig feszítik a húrt, míg a környező országok közös megegyezéssel sóval hintik be Magyarország helyét.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük