Nagyböjt, avagy – kormányunknak hála – a 40 napból hogyan lett 365 nap?

A nagyböjt elvileg Jézus feltámadásának ünnepére való felkészülés imával, bűnbánattal, megtisztulással és áldozatvállalással. Nagyböjt lelkületének része az ima és a szegények megsegítése lenne. Kormányunk – akikben sem a felebaráti szeretet, sem a szegényekkel való törődésnek nyoma sincs – át is lendül ezen és simán hülyére veszi a magyart. Kiemelten a szegényeket és a kisnyugdíjasokat, időseket és betegeket.

Kisnyugdíjasunk újra billentyűzetet ragadott

Míg a határon túlra, a világ minden pontjára bőségesen jut a magyar adófizetők pénzéből, addig itthonra semmi. Néhány példa csak az elmúlt pár hónapból :

  • finanszíroztunk templom helyreállítást Mexicóban,Libanonban és Szíriában,
  • Vietnámban kórházat építünk,
  • Kongóban iskolát támogattunk,
  • Kanadában cserkésztábort,
  • Zöld foki szigeteken Kodály módszert vezetünk be
  • és akkor még nem beszéltem a rengeteg határon túli Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna sportlétesítmény, fociakadémia építéséről és finanszírozásról.

Ezekre megy el a pénz, amit itthon az egészségügyre, oktatásra, műszaki fejlesztésekre, öntöző rendszerek kiépítésére, gyógyszer-támogatásokra, kórházak felújítására és munkahelyek létesítésére kellene fordítani. Nem vagyok multiellenes, de szeretném már látni, hogy saját vállalataink is adják a fizetést a magyar dolgozóknak, nem bérmunkát végeznénk, hanem hasznos, az országot gazdagító fejlesztésekre menne a pénz és abból élnének jól a magyar munkavállalók és ebből részesednének a nyugdíjasok is.

Ne könyöradományt kapjunk, hanem a megérdemeltből részesüljünk

Az uniós pénzekből ne hitelt adjanak a családoknak hanem támogassák úgy a lakásépítést, ahogyan a határon túli magyaroknak adják vissza nem térítendő segítségként.

Jön a Húsvét és az emberek szeretnének méltón és nem hitelből ünnepelni. Az élelmiszerárak az egekben  a kilátások is szomorúak. Olyan emberek kaptak földeket akik nem értenek a földműveléshez. Vagy nem műveltetik csak felveszik a földért járó támogatásokat, vagy ha mégis műveltetik akkor nem jó minőségű vetőmagot vetnek el és nem fordítanak fejlesztésre egy fillért sem. Ennek árát fizetjük mi meg. Mert 20 éve nem volt ilyen aszály. 20 év alatt lehetett volna fejleszteni az öntöző hálózatot. Tetszenek tudni, hogy Magyarországon 26 000 km öntöző csatorna van? ha használnák ki lenne építve akkor az ország most nem nézné aggódva miből fogunk zöldséget, gyümölcsöt vásárolni. Pénzeső ment az év végén és azóta is a világ minden tájára, de nálunk csak a Parlamenti képviselők bérért nem kellett sztrájkkal kikényszeríteni.

A nyugdíjak vásárló értéke már régen mínuszban van

Tetszenek tudni, hogy az infláció számításban az energia és az élelmiszerárakat nem számolják be. Januárba beígérték a Húsvéti “ajándékot” a kormányszóvivő meglengette aki figyelt az tudta ha a karácsonyit sem adták akkor ebből sem lesz semmi. Néhány Fideszes önkormányzat nagyon szűk rétegnek ad ugyan 3000-10000 forint között vagy utalványt vagy pénzt ez 70 vagy 80 éves életkorhoz kötik. Pár ezer embert érint országosan. S a többiekkel mi lesz? Nem csak a nyugdíjasokra gondolok, hanem a kisgyerekes családokra ahol nemhogy sonka és kalács sem lesz idén se, de még egy főtt tojás is nagy gondot fog okozni. Minden áfacsökkentés ellenére semmi sem lett olcsóbb sőt a zöldség és gyümölcs árak ellentétben a KSH számításával nem 4-5 %-l hanem 20-60 %-l emelkedtek. A hús féleségek árai kb. 10-20 %-l nőttek. Azok a szerencsés munkavállalók, akik ki tudták harcolni a béremelést, 5-18 % között kapnak többet ugyan de még ez sem elég ahhoz – mivel megvonták a cafeteriát és minden szociális támogatást januártól -, hogy szép ünnepük legyen.

Na és a pénzes csapok?

De ugye ez nem országos csak kivételesen szerencsés az akinek ennyivel lett “több”. Közben nyitva a pénzcsap és csak folyik, folyik ki a pénz az államkincstárból ki tudja merre éppen és miért. Mikor fogunk ennek az esztelen költekezésnek gátat szabni? Senki ne higgye, hogy Húsvéttal vége a böjtnek!

Utána jön csak a nagyböjt, éhezni fog az ország ha nem teszünk ellene. Bár azt hiszem, már késő.  Látom lelki szemeim előtt, ahogyan állnak majd a segélyszállítmányok az országhatárokon, hogy ne kelljen éheznie a magyarnak………….. Ne legyen igazam.

Áldott ünnepeket kívánok!

Rostás Ágnes

Kisnyugdíjas

Kisnyugdíjas nyílt levele Orbán Viktornak: Szégyenlem, hogy ilyen embertelen világot teremtett nekünk….

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük