Ne a közkasszából, hanem Orbán és emberei zsebéből fizessék!

Polgári engedetlenség és remény: az Orbán-rezsim bukása után kamatostul megkapják a károsultak azt, amitől most megfosztják őket.

Ez már hagyomány

Személyi jövedelemadóm egy százalékáról évről-évre, kitartóan úgy rendelkezem, hogy az egyházakhoz irányítható összeget a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) egykori technikai számára utalja át a NAV, a civil szervezeteknek járó részt pedig a MET karitatív szervezetének, az Oltalom Karitatív Egyesületnek továbbítsák.
Természetesen tudom, hogy a hatóságtól mire számíthatok. Minden esztendőben év vége felé ajánlott levélben értesít a hivatal, hogy nem teljesítették az egyházi célú rendelkezésemet.

Az Orbán-féle kasza

Tudjuk, hogy 2010 után az Orbán-rezsim kaszált az egyházak között is, kijelölve néhány “bevett” egyházat, és az egyszázalékos adományozásból, valamint sok más lehetőségből kirekesztve mindenki mást. Kiemelt célpontjuk az Iványi Gábor vezetésével működő MET egyház.

Csökönyösek és bosszúállók

A MET egyház hajdani technikai számára a rezsim saját szabályai szerint tehát évek óta nem lehet utalni. Bármit határoztak is erről az eljárásról a legkülönbözőbb szintű hazai és nemzetközi bíróságok, a csökönyös és bosszúálló rezsim nem változtat eljárásán.

Készüljünk a bukásukra

Csakhogy ez a rendszer sem lesz örök életű. Készülhetünk és készüljünk is arra az időre, amikor felszabadulunk a Fidesz-rendszer alól.

Bíznunk kell abban, hogy mindazt, amitől garázdálkodásuk éveiben megfosztják az őket kiszolgálni nem hajlandó civileket, egyházakat és más szervezeteket, bukásuk után kamatostul meg kell majd téríteniük. Ha ésszerű és méltányos rendezés következik a poszt-orbáni időkben, akkor erre a célra nem közpénzt fognak költeni, hanem a jelenlegi úgynevezett “elit” összeharácsolt házi kasszájából fedezik majd az általuk okozott károk megtérítését.
Ezért utalok idén is a MET-nek és az Oltalom Karitatív Egyesületnek.

Csakazértis.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Ne a közkasszából, hanem Orbán és emberei zsebéből fizessék!

 • Avatar
  2020.04.30 - 14:46
  Közvetlen hivatkozás

  Majd biztos egy maffiakormány náci hazaáruló diktátor vezére hoz egy ilyen döntést, hogy a saját rabolt csalt lopott… embertömegek nyomora és halála árán elbitorolt vagyonát osztogassák vissza… muhahaha
  Ezektől legfeljebb elvenni lehet erőszakkal… semmi mást…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük