“Nekünk Brüsszel csak ne pofázzon, majd mi tudjuk, büszke népünk…!”

Újabb bizonyítékot talált Herczeg Zoltán arra, hogy “dübörgünk”. A méltán csodásnak ítélt fővárosunktól alig hatvan kilométerre – ha netán nem kizárólag a turistáknak kijelölt útvonalon akarna közlekedni a hozzánk látogató – azonnal leveszi, hogy az imázsfilm, amit Magyarországról látott, csak nagyon kis részére igaz.

Csupán hatvan kilométer…..

Herczeg Zoltán divattervező, üzletember közösségi oldalán írt arról, hogy a napokban érkezett haza az Egyesült Arab Emirátusokból, ahol  a Magyar Speciális Olimpiai Csapat az általa tervezett egyenruhákban vonult az Abu Dhabi 2019 Nyári Speciális Olimpiai Világjátékokon.

olimpia-spec
fotó: facebook

A szokásosnál is nagyobb volt a kontraszt, ahogy ügyeit intézve Hatvan városába érkezett:

“Aztán egyszer csak hazajöttem a fényességes, csupaüveg, száz emeletes felhőkarcolók és olajmilliárdosok nem túl távoli világából, és hirtelen pofán csapott a keserű, magyar valóság. Nem kellett sokáig mennem, elég volt Hatvanig, ott átszállni a szerencsi vonatcsatlakozásra a budapesti pótlóbuszról. Így néz ki most a hatvani vasútállomás.

Mindez 50 kilométerre a fővárostól keletre 2019-ben. 20.000-es lakosú járási székhely. Vasárnap délben minden zárva volt. Egy mentes vizet se tudtam venni. Nem tudok erre mit mondani, elállt a szavam. Mindennél többet elmond az ország helyzetéről. Nekünk Brüsszel csak ne pofázzon, majd mi tudjuk, büszke népünk…!

1 229 825-en látták eddig a “nemzeti imázsfilmet” – no, nem az Orbán-gyártatottat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük