A Ferencváros csapata 32-32-es döntetlent játszott a címvédő Győri Audi ETO-val a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában.


A pályaválasztó fővárosiak közül

a holland Danick Snelder és a Djurdjina Malovic, Bobana Klikovac montenegrói duó hiányzott sérülés miatt, a csapatkapitány Kovacsics Anikó pedig lázas beteg, ennek ellenére benevezték a rangadóra, amit csupán a cseresorból figyelhetett. A győrieknél Fodor Csenge, a brazil Eduarda Amorim és a norvég Nora Mörk nem játszhatott.

A remek hangulatú rangadón a vendégek eleinte nem tudtak hatékonyan védekezni, ezt azonban gyors támadásokkal ellensúlyozták, így egygólosnál nagyobb különbség először csak a 14. percben alakult ki az FTC javára (10-8). Az ETO ekkor átállt nyitott védekezésre, beállóban pedig pályára lépett a román Crina Pintea, de a hátrány tovább nőtt, ezért Danyi Gábor vezetőedző időt kért.

Bíró Blanka remekül védett, a győriek támadásai szokatlanul pontatlanná váltak, így a 23. percben már 15-11 volt az állás. A nagy tempó miatt egyre többet hibáztak a Ferencváros játékosai, ezt Veronica Kristiansen révén kihasználta az ellenfél, így Elek Gábornak is időt kellett kérnie (15-14). A rendkívül küzdelmes utolsó percek nem hoztak újabb fordulatot, a szünetben a címvédő egygólos hátrányban volt.

A ferencvárosi Klujber Katrin Gitta (k), valamint a győri Stine Bredal Oftedal (b) és Crina Elena Pintea (j) a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában játszott mérkőzésen. Fotó: MTI/Mónus Márton

A második félidő elején kapust cseréltek a vendégek,

Kiss Éva váltotta Amandine Leynaud-t, ennek ellenére az FTC 5-1-es sorozattal kezdett, mert egyre jobban védekezett, ám a nagy iram miatt ismét többet hibázott, és a győriek – ezúttal Anne Mette Hansen vezérletével – megint felzárkóztak (22-21).

Az 52. percben – 8-8-at követően – újra döntetlen volt az állás (26-26). A Ferencváros 26 másodperccel a vége előtt Klujber Katrin góljával ismét vezetett, ám Nycke Groot szinte azonnal válaszolt. Elek Gábor időt kért, de a hátralévő hat másodpercben nem született gól.

A győriek mindössze kétszer, 1-0-nál és 6-5-nél vezettek a rangadón

Danyi Gábor: „Gratulálok a Ferencvárosnak. A mai napon a helyzetkihasználással és Bíró Blankával nem igazán tudtunk mit kezdeni, rengeteg helyzetet hagytunk ki. Az igazat megvallva nem nagyon találkoztunk még ilyen helyzettel, hogy egész végig futnunk kelljen az eredmény után. Fontos, hogy tanuljunk az ilyen mérkőzésekből is. A mai teljesítményünk alapján ezzel az eredménnyel, maximálisan elégedett vagyok. Sok sikert kívánok a Fradinak a továbbiakban.”

Anne Mette Hansen: ”Nagy küzdelemre késztetett minket az ellenfél, remekül játszottak. Nem ez volt a legjobb meccsünk sokat hibáztunk, de ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ebből a mérkőzésből is sikerült egy pontot kihoznunk. Azt gondolom, hogy ma ennek örülnünk kell.”

„Sokat elárul a teljesítményünkről, hogy a világ legjobb csapatának edzője és játékosa méltat bennünket, nagy büszkeség ez számomra” – utalt vissza a sajtótájékoztatón Elek Gábor kollégája, Danyi Gábor, valamint a győriek dán átlövője, Anne Mette Hansen szavaira.

Érd, 2019. február 2.
A győri Stine Bredal Oftedal tör kapura. Fotó: MTI/Mónus Márton

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló, 2. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 32-32 (16-15)
Gól: Klujber 7, Háfra 6, Mészáros 5, Pena 4, Klivinyi, Lukács 3-3, Schatzl, Márton 2-2, illetve Groot 8, Oftedal, Kristiansen, Hansen 5-5, Knedlikova, Bódi 2-2, Pintea, Puhalák, Tomori, Görbicz, Brattset 1-1

A két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Ferencváros számára szombaton a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában folytatódik a BL középdöntője, az öt győzelemmel és egy döntetlennel rendelkező Győr pedig a norvég Vipers Kristiansand csapatát fogadja.


A két magyar együttes bajnoki találkozóját január 2-án a Győr nyerte házigazdaként 39-33-ra. Legközelebb március 2-án Győrben játszanak egymással BL-meccsen, majd április 27-én a Népligetben bajnokin találkoznak egymással.

Forrás: gyorietokc.hu/fradi.hu/MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét