Ön erre szavazott? A Fidesz média-mammutjának vezetője őszinte volt, másnap repült – ma Ő, holnap Ön?

Varga István, a fideszes sajtót tömörítő állami médiaholding elnökének hétfő reggel valószínűleg eszébe sem jutott, hogy kedden már nem kell bemennie dolgoznia a 476 darab kormánypárti médiát tömörítő Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) székházába.

Varga elkövette azt a hibát, hogy adott egy őszinte interjút

a békéscsabai Behir.hu pár száz ember által nézet Youtube-csatornájának. Többek között elmondta, hogy

Keresztény, konzervatív, kormánypárti ember létemre én Élet és Irodalmat járatok, én Magyar Narancsot olvasok, Népszavával kezdek – mert most még nincs Magyar Nemzet -, ha jó tollú cikket, glosszát akarok elolvasni.

A nyomtatott sajtón kívül az interneten is a független portálokat részesíti előnyben:

“Az újságíróinkon múlik, hogy ennek a tartalmi része is pozitív legyen, és azt mondhassuk pár év múlva, hogy kialakult egy keresztény, nemzeti, konzervatív újságírás, és hogy a másik oldalon is elolvassák a mi újságjainkat, megnézik az internetes portáljainkat, és nem következik az be, hogy – gondolom ön is, meg én is – először az Indexet szoktuk elolvasni, nem pedig az Origót.”

Beszólt a Fidesz-sajtónak

Álhírek, fröcsögés, a minőség és a mögöttes tartalom teljes hiánya, mondta a sajátjairól Varga, szegény műsorvezető sokszor csak pislogott.

Nem igaz, hogy ennek az oldalnak nincsenek újságírói

– fakadt ki egyszer például, de a tévét sem kímélte, egyenesen nézhetetlennek nevezve a nemzeti oldal híradóit.

Vannak tévéink is, biztos tudja, de mondjuk a köztévénél is, én szeretném úgy nézni azt a műsort, hogy el is tudjam nézni, és nem azt szeretném látni, hogy Magyarország felett felhőtlen az ég, és minden szép és jó, és mindenki jól szerepelt és a kormánynak csak hibátlan döntései vannak, és mi vagyunk a legszebbek és a legokosabbak. Mert ez nem propaganda, ez nem sajtó, ez valami egészen más. Úgyhogy ebben kellene változtatnunk, de a köztévé nem a mi dolgunk, úgyhogy nem kell megijedni a híradósoknak.

Az youtube-ra az adás 2019. február 1-én került ki és a hétvégét is beleszámolva 4-én már repült is az addig ajnározott párttárs. Úgy tűnik, Őt nem az útszélén hagyták, hanem oda lökték.

Varga hétfő este felhívta az MTI-t és bejelentette: lemond a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) kuratóriumi elnöki pozíciójáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük