Nemzeti katonai zarándoklatot tartottak Gödöllőn

Nemzeti katonai zarándoklatot tartott a Magyar Honvédség Katolikus Tábori Püspöksége szombaton Gödöllőn.

A Covid-járvány miatt néhány zarándoklat elmaradt, ezért az a cél, hogy a zarándokhelyeket most sikerüljön bejárni

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök a helyszínen, a máriabesnyői városrészben álló Nagyboldogasszony-bazilika előtt az MTI-nek elmondta, hogy 26. alkalommal rendezték meg az eseményt, az elsőt Zala megyében, Búcsúszentlászlón tartották.

“Eddig Búcsúszentlászlón, Máriaremetén, illetve Makkosmárián voltunk, és most Máriabesnyőn”

– fűzte hozzá a tábori püspök.

A dandártábornok beszélt arról, hogy ez másfajta módja a katonák összekovácsolásának, mint egy kiképzés vagy egy hadgyakorlat. 

zarándoklat
Berta Tibor dandártábornok, püspök, Magyarország katonai ordináriusa (k) Gödöllőn, a nemzeti katonai zarándoklat és családi nap alkalmából a máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika szabadtéri oltáránál katonai tiszteletadással bemutatott ünnepi szentmisén. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kitért arra, hogy minden zarándoklathoz tartozik egy 15-20 kilométeres gyalogmenet az adott helyszínen, ez szintén fontos része a közösségépítésnek. 

“Erősítenünk kell azt a szellemet, amely a honvédségben benne van. A honvédség egy nagycsalád, és a hitüket megvalló emberekben még inkább erősíteni kell ezt a nagycsaládi szellemiséget, mi vagyunk ebben a nagycsaládban a kovász”

– fogalmazott a katonai ordinárius.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(MTI)

Friss híreink