A címvédő és Európa-bajnok norvég válogatott 17 góllal legyőzte az olimpiai aranyérmes orosz csapatot a németországi női kézilabda-világbajnokság szerdai negyeddöntőjében. Hollandia négy góllal nyert Csehország ellen.A skandinávok lehengerlő kezdése (8-2) után az oroszok egyszer még visszakapaszkodtak (8-6), de a folytatásban a vártnál is nagyobb különbség alakult ki a csapatok között.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül Nora Mörk a mezőny legeredményesebb tagjaként kilenc gólt dobott, Stine Bredal Oftedal pedig nyolc alkalommal talált be.

Igaz, az értékesített büntetők árnyalják a képet, hiszen Oftedal 7, míg Mörk “csak” 6 akciógólt szerzett.

Oftedalt a meccs legjobbjának is megválasztották. Az oroszok debreceni légiósa, Anna Punko egyszer volt eredményes.

Hollandia válogatottja négy góllal legyőzte Csehországot

A két évvel ezelőtti tornán, illetve a tavalyi Európa-bajnokságon egyaránt ezüstérmes hollandok remekül kezdték a találkozót (7-1), de a magyarokkal azonos csoportban szerepelt csehek kisvártatva felzárkóztak, a szünet után egyenlítettek (17-17), az utolsó percekben azonban már nem tudták tartani a lépést riválisukkal.

A mezőny legeredményesebb tagja a holland Lois Abbingh volt 14 góllal. A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdázói közül Yvette Broch és Cornelia Nycke Groot egyaránt két alkalommal, a Ferencváros játékosa, Danick Snelder pedig háromszor volt eredményes.

A csehek legjobbja Iveta Luzumova volt 11 góllal.

A norvégok a legutóbbi világ- és Európa-bajnokság döntőjében egyaránt Hollandiával mérkőztek, most viszont a két csapat már az elődöntőben találkozik egymással.

Női kézilabda-világbajnokság, negyeddöntő:

Norvégia-Oroszország 34-17 (15-8)
Gól: Nora Mörk 9(3), Stine Bredal Oftedal 8(1). V. Kristiansen 5, Heidi Löke 4, A. Kurtovic 3, C. Herrem 2, Brattset 1, Solberg 1, Skogrand 1, ill. Anna Kocsetova 5, Makejeva 4, Managarova 3, Dmitrijeva 1, Ilina 1, Punko 1, Szamohina 1, Vjahireva 1.

Hollandia-Csehország 30-26 (17-16)
Gól: Lois Abbingh 14(4), Nycke Groot 3, Danick Snelder 3, Yvette Broch 2, Polman 2, Malestein 2, Dulfer 1, Rozemalen 1, ill. Iveta Luzumova 11(5), Marketa Jerabkova 7, Mala 2, Zachova 2, Hrbkova 1, Salcakova 1, Satrapova 1, Setelikova 1.

Az elődöntő programja

Péntek, Hamburg:
Svédország-Franciaország 17.30
Norvégia-Hollandia 20.30

Könnyezve búcsúzott Románia
HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét