Női kézilabda Eb: Norvégia a dánok legyőzésével megvédte címét

Norvégia megvédte címét a női kézilabda Európa-bajnokságon, mivel 27-25-re legyőzte Dániát a vasárnapi döntőben, Ljubljanában.

Női kézilabda Eb: vereség a svédektől is, nem jut nyolc közé a válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 30-25-re kikapott Svédországtól az Európa-bajnoki középdöntő ljubljanai csoportjának harmadik játéknapján, hétfőn, ezzel eldőlt, hogy a 11. vagy a 12. helyen zárja majd a tornát.

Norvégia tíz góllal nyert a magyar női kézilabda-válogatott ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 32-22-re kikapott a címvédő Norvégiától az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden Ljubljanában, így nem visz magával pontot a középdöntőbe.

Orbán újra „lendített egyet” a megítélésünkön: “a magyarok túszul ejtették a közös nyilatkozatot (…) Minden utat elzártak a kompromisszumhoz”

Három évtized után most először nem lesz közös zárónyilatkozat az EGT országainak együttműködéséről. Orbán biztosan azt hiszi, hogy móresre tanította a Norvégokat és mindazokat, akik nem osztják borgőzős elképzeléseit, pedig csak tüsszentett a bolha, aki ugyan okozott némi kellemetlenséget, de ennyi….

Hiába okoskodtok skacok, ezt buktátok! – Orbánra fordítva ezt üzente a norvég külügyminiszter

Alaposan feldühítette Orbánékat, hogy a civileknek szánt pénz körül kialakult vita miatt végleg elvesztette a Norvég Alap 2014-2021-es forrásait – egész pontosan 77 milliárd forintot. A pénteken megjelent Magyar Közlönyben külön határozatot jelentettek meg, mely kimondja: a Norvég Királyság – bár élvezi az Európai Unió közös piacának előnyeit – megszegi az Európai Gazdasági Térségről (EGT) szóló megállapodásban, vállalt kötelezettségeit, és rosszhiszemű eljárása miatt nem került sor a 2014–2021-es támogatási időszakban a Magyarországnak járó 214,6 millió euró támogatás kifizetésére. A kormány a határozatban azt is rögzítette, hogy a Norvég Királyság tartozik Magyarországnak.