Ne a társadalomnak „csöngessenek ki”!

A Magyar Liberális Párt azt szeretné, ha az országgyűlési választásokkal új fejezet nyílna a magyar társadalom életében – mondta a párt ügyvivője hétfőn Kaposváron, sajtótájékoztatón.

Vannak olyan közös minimumok, amelyek alá még a szélsőjobb sem süllyed

Bősz Anett a Tanítanék mozgalom vasárnapi, budapesti demonstrációjára utalva, megjegyezte: amennyiben nem a kormánynak, úgy a fejlődést tekintve, a társadalomnak „csöngetnek ki” április 8-án. Ezt vetíti előre az a rombolás, amely a kormány tevékenységét jellemzi például az oktatást illetően.

Szükség van azokra a közös minimumokra, amelyeknél az európai unós országok nem adják lejjebb, amelyek alá nemhogy hivatalban lévő kormány, de még a szélsőjobb sem süllyed – hangoztatta. Rámutatott, ezért is rendkívül fontos a Tanítanék mozgalom által a tüntetésen bejelentett oktatási minimum.

A diákoknak a felnőtt életben használható tudásra van szükségük

Az oktatási minimum célja, hogy az iskolában a helyi közösségek határozhassanak a sorsukról, legyen jól megtervezett nemzeti alaptanterv, nagyobb legyen a pedagógusok mozgástere, nem terhelnék túl a diákokat, tisztelnék az őket megillető jogokat, s egyebek mellett a diákok lexikális tudás helyett, a felnőtt életben használható tudást szerezhessenek. – mondta

Nagy eredmény, hogy a demokrata ellenzéki pártok fel tudtak sorakozni egy ilyen szándéknyilatkozat mögé – jegyezte meg.

Az oktatási minimum teljesítése számonkérhető

Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom képviselője közölte, a mozgalom és az Oktatói Hálózat által közösen „tető alá hozott” oktatási minimum garanciát jelent arra, hogy kormányváltás esetén pozitív folyamatok indulhatnak az oktatásban. Olyan anyagról van szó, amit később számon is lehet kérni a hatalomra kerülőkön.

A Tanítanék mozgalom célja az is, hogy a választási kampány ne kizárólag a Fidesz „abszurd, félelemkeltő retorikájáról”, hanem érdemi dolgokról szóljon. Beszéljünk végre azokról a dolgokról, amelyekbe belerokkan az ország: az oktatásról, az egészségügyről, a szociális kérdésekről – mondta.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük