Orbán Hidvéghi-bicskája beletörött a LIBE-bizottságba

Harmadszorra sem meri szavazásra bocsátani Hidvéghi Balázs alelnökségét az Európai Néppárt a LIBE bizottságban!

Az elmúlt két hónapban eddig kétszer mondott nemet

az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) arra, hogy Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő alelnöki tisztséget töltsön be a bizottságban – legalábbis a leszavazástól tartva vetette le a napirendről a Néppárt kétszer is, hogy döntés szülessen a fideszes politikusról – írta közösségi oldalán Donáth Anna.

Vállalhatatlan….

Elmondtuk akkor is: vállalhatatlan, hogy miközben a Fideszt a jogállami normák megsértése, a demokrácia miatt vizsgálják a Néppártban, azt a Hidvéghi Balázst tennék meg a LIBE alelnökének, aki a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folyamatosan és kizárólag a LIBE céljaival ellentétes tevékenységet folytatott. Pártja orosz modell alapján teszi tönkre a magyar civil szférát, foglalja el a független intézményeket, pusztítja el a sajtószabadságot, rendeli fokról-fokra politikai irányítás alá az igazságszolgáltatást.

A Néppárt azóta sem volt képes lecserélni Hidvéghit egy vállalható EPP-s jelöltre

Mivel a Fidesz erős a Néppártban, a belső hatalmi játszmáik miatt ragaszkodnak ehhez a pozícióhoz, miközben nyilvánvaló, hogy a bizottság nem fogja megszavazni.

Most megpróbálták harmadszorra is szavazásra bocsátani: ezt a mai napra tervezték, azzal számoltak ugyanis, hogy az egész Európai Parlament a Brexittel és a von der Leyen-bizottságról szóló szavazással lesz elfoglalva – végül azonban mindkét ügyről később lesz szó, így a fókusz újra a bizottsági alelnökökre és a Fidesz vállalhatatlanságára került.

A Momentum Mozgalom és több pártcsalád azonban újra egyértelművé tette, hogy itt elvi kérdésről van szó. Nem felejtjük el, hogy mit művelt a Fidesz Magyarországon az elmúlt 9 évben, és nem hagyjuk, hogy fideszes alelnöke legyen a jogállamiságot is vizsgáló bizottságnak.

A Néppárt ettől megint megijedt,

és az utolsó órákban levették a napirendről a Hidvéghiről szóló szavazást, így ma sem dől el, hogy ki lesz a LIBE új alelnöke. Remélem, ez az utolsó, hogy Hidvéghi egyáltalán szóba kerül; ideje a Néppártnak befejeznie az egyre nevetségesebb hatalmi-politikai játékait, és egy vállalható jelöltet választania a fideszes jelölt helyett.

Egy hozzászólás itt: “Orbán Hidvéghi-bicskája beletörött a LIBE-bizottságba

  • 2019.10.21 - 17:14
    Közvetlen hivatkozás

    Gratulálok Kedves Anna! Ti valóban a mi népünkért, a jogállamiság, a demokrácia helyreállításáért, és az önkényuralmi rendszer ellen dolgoztok, képviselitek a Hazátokat!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük