Connect with us

Voks 2024

Orbán: a jobboldaliságban az a szépség, hogy nem túlságosan izgalmas, a baloldalon minden pofon jó helyre megy

Orbán: a jobboldaliságban az a szépség, hogy nem túlságosan izgalmas, a baloldalon minden pofon jó helyre megy
Megosztás

Orbán Viktor szokásos zártkörben -pár száz kiválasztott meghívott előtt- tartott kampányrendezvényére a Telexnek sikerült bejutnia Kecskeméten. A közösségi ház kertjében a szokásos háború, migráció, gender háromszög mellett arról beszélt a miniszterelnök, hogy fel kell rázni a fideszeseket, mert maguktól nem fognak elmenni szavazni.

„Csak magunkkal foglalkozzunk…”

Miután Orbánt felsegítették a „kampányszékére” elmondta, hogy

„…a polgári nemzeti közössége Magyarországnak egy kicsit kevésbé élezett veszélyérzettel rendelkezik. Ha úgy látja, hogy a dollgok jól mennek és Ő ezt látja, azt gondolja, mindenki más is látja. De ez nem így van!”

Hol van már a „hozz még egy embert…”?

Az elsőszámú közszolga szerint most nem az a cél, hogy új delikvenseket győzködjön a „kemény mag”, csak az, hogy aki vuduzott, elmenjen választani:

„…az ellenfél is harcol, nekünk is harcolni kell, meg kell győzi a híveinket…”

Kampánycél-változás

„…ebben a kampányban nem az a cél, hogy meggyőzzünk olyanokat, akik azt sem tudják, melyik lábukra álljanak!” -nem úgy, mint a Ráhe-lány!- „… a politikailag utat tévesztetteket visszavezetni a helyes útra szép feladat, de ez nem része a mostani kampánynak, nem ez a feladatuk…” (…) Egyetlen dolgunk van: a sajátjaikat vigyük el választani!”

-tudatosította Orbán a hallgatóságban.

Az „izgalom-faktor”

„Tudom, hogy az izgalmas dolgok ma Magyarországon nem a jobboldalon történnek. A jobboldaliságban az a szépség, hogy nem tulságosan izgalmas…”

-mondta Orbán, majd jött a kirekesztéstől sem mentes „humor-heroldkodás”:

„…reggel fölkelünk, általában amellett, aki mellett lefeküdtünk -általános derültség, ahogy az „írva vagyon”- egyik nő, a másik férfi, nálunk ennek van egy hagyománya, fölkelük, reggel elmegyünk dolgozni, elvégezzük a munkánkat, este hazamegyünk, gyönyörködünk a gyerekeikbe, meg az unokáinkban és haladunk előre. Épül a családunk, a városuk, a falunk, az ország. Ez a jobboldal élete, nem túl izgalmas, de megva a maga szépsége…”

„baloldalon minden pofon jó helyre megy…”

Ez esetben aránylag egyszerű volt a beszédíró siserehad dolga, még minimálisan sem kellett azzal foglalkozniuk, hogy különösebb értelme legyen a mondandóak, vagy, hogy logikus legyen a levezetés, mint például itt:

„…nem kell még egy mondat erejéig sem minősíteni, ami látják én sem foglalkozom a baloldallal, (?) látják nem is teszem, csak egyetlen gondolatom van ezzel kapcsolatban: ott minden pofon jó helyre megy! (általános jókedv) Hagyni kell Őket, had lökdösődjenek, pontosan tudjuk, hogy mi lesz a nóta vége (…) összeállnak ellenünk, le kell majd őket győzni 26-ban – egy brancs, mindannyian tudjuk…”

A jelenlévők véleményével tarkított teljes felvételt itt nézheti meg:

Kapcsolódó

Szerző