Orbán tesz a koronavírus-parára – köhögött, majd kezet fogott vendéglátójával

Orbán Viktor, miután kihirdette a válsághelyzet bevezetését, fogta hátitatyóját és hivatalos látogatásra Moldovába utazott. Nem biztos, hogy vendéglátói a többmilliárdos hitelkeret ellenére felhőtlen boldogsággal emlékeznek majd a látogatásra.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a moldovai miniszterelnökkel, Ion Chicuval folytatott megbeszélést, majd a magyar-moldovai üzleti fórumon is felszólalt. Az egyik helyi lap, a Point.md szerint Orbán nem tartotta be azokat az ajánlásokat, amelyek járványos időszak esetén különösen javallottak – írta meg az index.hu.

A Point.md azt írja, hogy

Orbán beszéde közben többször megköszörülte a torkát, a tenyérebe is beleköhögött, majd néhány perccel később kezet fogott a Chicuval.

(Minderről képeket is közöltek.) A fotók tanulsága szerint Orbán a bal kezébe köhögött, és természetesen -volt Őnéki gyerekszobája!- jobbal fogott kezet.

Marad a kézfogás….

A koronavírus-járvány miatt is felmerült, hogy a kézfogást érdemes elkerülni, mert így könnyen átadható a fertőzés. Sporteseményeken például összeöklöznek helyette, vagy a könyököket érintik össze. Az egészségügyi szervezetek, köztük a Nemzeti Népegészségügyi Központ is azt ajánlja, hogy zsebkendőbe köhögjünk.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük