Orbán Viktor a koronavírus elleni vakcináról

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádiós igehirdetésen a sorosozás, és migránsozás mellet szót ejtett a járvány helyzetről, és az ország átoltásának  megkezdésének tervéről is. 

A jövő héten indul az előjegyzés interneten és levélben az oltásokra

Az oltási tervet hetekkel ezelőtt kidolgozták- idézi a kormányfőt a pénzcentrum majd így folytatja Egyrészt a tömeges oltásnak van forgatókönyve, de előtte elmondása szerint december-január környékén jóval kevesebb vakcina várható, mint ahányan szeretnék magukat beoltatni. Ezért az egészségügyi dolgozókat és a sérülékeny csoportokat előre kell venni – tette hozzá.

Orbán Viktor: Felejtsd el a síutat

A síelőket arra kérte, idén ne foglaljanak külföldi utat, mert nem lehet majd kimenni karantén nélkül, mivel ez egy forrása a vírus terjedésének. Azt, hogy az ünnepek alatt milyen szabályok lesznek érvényben, elmondása szerint még nem tudja megmondani. Mint fogalmazott, szeretnék, ha a családok tudnának találkozni és olyan karácsony és újév lenne, mint szokott, de még nem tudják, mik a lehetőségek. A kormány 8-10 nap múlva fog erről dönteni – hangzott el a rádióműsorban.

A nyugat-európai tapasztalatokat nézve nagy vita van, hogy mi legyen a sízéssel. Van akik zárnának, van akik mentenék a szezont. Orbán arra biztat mindenkit, ne foglaljanak utazást. Magyarországon olyan szabályok lesznek, amik nem teszik lehetővé, hogy szigorú karanténkötelezettség nélkül turisztikai célból utazgassanak. Mert a síelések voltak az első hullámban is a fertőzés terjedésének kiemelkedő okai. Csehországban és Ausztriában  ebből lett a legnagyobb baj tavasszal.

A témáról másként:

Orbán

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük