Friss-meleg kormányrendelet: a “Lex Vas utca”

Micsoda piti, mocskos bosszú! Szennyes kis zsarolók technikája. Van vagy száz dolog, amit a kormánynak az egészségügyi, szociális és gazdasági válságban meg kellene lépnie.

Na persze van fontossági sorrend….

És melyik rendelet volt nekik a legfontosabb?! Az, amelyikkel bosszút állnak a színművészetiseken, és meg is fenyegetik őket. Ebből látszik, milyen mély sebet ütött rajtuk az eddig leghosszabb, folytatással fenyegető ellenállási mozgalom, amelyik nem előttük, hanem a járvány előtt tette le ideiglenesen a fegyvert.

A friss-meleg kormányrendelet, a “Lex Vas utca” szerint az egyetemeken a fenntartó érvénytelenítheti a félévet, sőt az egész tanévet is, pl.

“a tanév rendjét fenyegető veszély miatt”, ha nem “ellenőrizhető általa a tanulási kötelezettségek jogszerű teljesítése”.

Ugyan a SZFE-n nemcsak megtartották, de gondosan adminisztrálták is az órákat,

akkor is, amikor a lövészkancellár megpróbálta elzárni előlük a termeket és eszközöket, a kormány kurátorbérencei ellophatják tőlük ezt a félévet vagy évet. Fenyegetésnek sem rossz:

aki nem gazsulál időben, az évvesztes lesz.

És nem minden szülő bírja pénzzel és idegekkel..

Mivel a hallgatók és tanáraik már perelnek, most azt is a rendeletbe foglalták, hogy pernek halasztó hatálya nincs

A látszatra sem ügyeltek: a rendelet épp csak december 8-tól február 8-ig érvényes. Utána vissza is vonják, mint remélik, a SZFE hulláján lejtett örömtánc kíséretében. Már ha sikerül nekik.
Szerintem inkább ki kellene terjeszteni a jogszabály hatályát.

Mi volna, hogy ha olyan esetben, amikor nem ellenőrizhető általunk a kormányzati kötelezettségek jogszerű teljesítése, érvényteleníthetnénk a kormány félévét? Vagy egy évét. Vagy négyet. Persze érvénytelen félévre fizetés se járna.

Csak egyre vigyázzunk:

nehogy évismétlésre buktassuk őket!

Forrás

mínuszok

Egy hozzászólás itt: “Friss-meleg kormányrendelet: a “Lex Vas utca”

  • Avatar
    2020.11.27 - 08:54
    Közvetlen hivatkozás

    Vajon amit a fidesz a 10 éves garázdálkodása alatt lerombolt, tönkretett, földbetaposott, ’22- után helyre lehet hozni? Sok-sok év kell majd hozzá, hogy kiheverje az ország.. Remélem, az SZFE kitart, ameddig csak lehet

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük