Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz az Operatív Törzs 11-kor kezdődő sajtótájékoztatóján, melyet élőben közvetítünk!

Az eddigiektől eltérően

11 órakor kezdődik az operatív törzs online sajtótájékoztatója, és a hétfői alkalmon Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz, derült ki a meghívóból. A kora reggeli adatok szerint hétfőre további 36 főnél regisztrálták a fertőzést Magyarországon, ezzel

167-re nőtt a koronavírusban igazoltan megbetegedettek száma. A járvány áldozatainak száma 7-re emelkedett.

A miniszterelnök a koronavírus-járvánnyal összefüggésben

akkor állt az ország nyilvánossága elé – általában élő Facebook-bejelentkezés formájában -, amikor jelentős döntések születtek. Legutóbb a kormány által meghozott legelső gazdaságélénkítő intézkedéseket ismertette a kormányülés szünetében. De korábban az iskolák bezárását és az akciócsoportok létrehozását is ilyen formában jelentette be.

Joggal feltételezhető, hogy további lépéseket jelent be

Ezt alátámasztja egy szombat késő esti rövid videó is, melyet Orbán Viktor az akciócsoportok vezetőivel tartott megbeszélés előtt készített. Ebben arról beszélt, hogy a helyzet egyre súlyosabb, hétfő reggelre készül a haditerv.

Tizedik nap. Helyzetelemzés // Day ten. Situation analysis

Tizedik nap. Helyzetelemzés // Day ten. Situation analysis

Geplaatst door Orbán Viktor op Zaterdag 21 maart 2020

Nem kizárt, hogy a sajtó által rendre felvetett kijárási korlátozásokról született döntés az elmúlt napokban, az pedig szinte biztosra vehető, hogy a rendeleti kormányzásra is kitér majd a tájékoztató során.

Forrás

figyu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét