Orbán Viktornak megjött a hangja! – „Jó napot kívánok, ez itt a Karmelita!”

Egy óra késéssel, de összejött a belengetett bejelentkezés!

„Jó napot kívánok, ez itt a Karmelita!”

A kormányülésen gazdasági kérdésekkel foglalkoztak,

mert a járványügyi és egészségügyi kérdések mellett ilyet is kellett hozni. A világjárvány Orbán szerint ugyanis a munkát is veszélyezteti, ezért olyan kérdésekről tárgyalt a kormány, amitől azt várják, hogy a döntésekkel meg tudják védeni a munkahelyeket. Ezek a következők:

  • a magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke és kamatfizetési köztelezettségét az év végéig felfüggesztik.
  • a rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbítják.
  • a holnaptól (március 18-tól) felvett fogyasztási hitelek thm-jét a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékban maximálják.

Néhány szektor a miniszterelnök szerint súlyos gondokkal küzd:

ilyen a turizmus, a vendéglátás, szórakoztatóipar, sport és kulturális szolgáltatások és a taxisok munkája. Ebben a körben a munkáltatók járulékfizető kötelezettségét elengedik, a munkavállalók járulékát csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetni, egészségügyi hozzájárulást a törvényi minimumra csökkentik, június 30-ig.

A KATA szerint adózó taxisok átalányadó fizetési kötelezettségét június 30iig elengedik.

Ezekben az ágazatokban a helyiségbérleti szerződést nem lehet felmondani, a bérleti díjat nem lehet megemelni.

Döntéseket hozott a kormány a munkavállalási szabályok rugalmasabbá tételéről,

hogy a munkaadó és munkavállaló meg tudjon egyezni egymással. Az alaprendeletet ma közzéteszik, a részletszabályokat holnap ismerhetik meg.

A kormányfő péntek késő este jelentette be, hogy az iskolák digitális tanrendre állnak át, és tíz akciócsoportot hoznak létre. Orbán hétfőn az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában közölte: Magyarország a külföldi állampogárok elől lezárja a határait, betiltják a rendezvényeket, a szórakozóhelyek, mozik zárva lesznek, az élelmiszerüzletek, patikák és drogériák kivételével pedig minden üzlet, étterem és kávézó bezár háromkor.

Forrás

One thought on “Orbán Viktornak megjött a hangja! – „Jó napot kívánok, ez itt a Karmelita!”

  • Miniszterelnök úr ! Köszönöm megnyugtató szavait. Tudom,hogy a gazdaság mindenek előtt. Megértem,hogy a vállalkozók,alkalmazottak megélhetése nagyon fontos. Tudom,hogy a hitelfelvevők élete is prioritást élvez.
    Én csak egy 75 éves nyugdíjas vagyok, igen gyér nyugdíjjal. Hozzánk nyugdíjasokhoz az Ön vagy a Kormány tagjainak megnyugtató szavai nem érkeztek meg. Csupán annyi,hogy maradjunk a seggünkön otthon. Mi próbálunk megfelelni ennek,kivéve ha lecsoszogunk kenyérért,vagy sorban állunk a körzeti orvosnál,utána a patikánál,vagy kimerűl az elem a vérnyomásmérőben és elmegyünk venni. Fennt említett nyugdíjból nem tudtam bespájzolni csak talán 2 hétre. Olvasom a kommentekben,hogy mit keres az a sok marha „öreg” az utcán miért nem marad otthon? Hát ezért tisztelt Miniszterelnök Úr. De kivárom kicsit türelmetlenűl,amikor a nyugdíjasokhoz is fog néhány megnyugtató dolgot mondani és intézkedni. Üdvözlettel Egy nyugdíjas azok közűl,akiknek nincs 8o ezer fölött a nyugdíja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük