Orbán Viktor legaljasabb mondata

„Magyarország” „miniszterelnöke” – uramisten: semminek sincs értelme, minden szót magában  is idézőjelbe kell tenni! – egészen különleges személyiség: emberemlékezet óta tisztességes szándékkal nem mondott semmit. Még véletlenül sem, de most lássuk a legaljasabb mondatát.

Minden aljassága közül alighanem ez a legszégyenletesebb, legaljasabb: „Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem.”

És ezzel a gyalázatossággal a mai Magyarországon villogni, mi több: alighanem „választást” nyerni is lehet – harmadszor egymás után…

Ocsmány hisztéria

Ez a piszkos duma természetesen része a goebbelsi sorosozásnak: önmagában nézve tökéletesen értelmetlen. Értelmetlen, hiszen alig van ember, aki Orbániában akarna letelepedni. Legalábbis Orbánék érdekes üzleti partnerein és az európai legszélső szélsőjobboldaliakon kívül…

Annak az országnak a „miniszterelnöke” „beszél” így, ahonnan történelme jelentős részében leginkább menekültek, kitántorogtak emberek… Napjainkban is.

Az ember igazán nem érti: Európában ma tán nincs is ország – legalábbis a kulturális értelemben vett Európában nincs –, amelyet kevésbé „fenyegetne” a „bevándorlás” – és nincs ország, amelyben nagyobb, ocsmányabb hisztériát produkálna a hatalom, mint nálunk.

Hát hiszen Abszurdisztánban élünk – de ennyire…

És a „demokratikus ellenzék” gyáva, megalkuvó: igazán rosszat gondolhat „a magyar emberekről”… Alighanem lényegében azt, amit Orbánék: mással nem tudom magyarázni, miért nem fordul éppen az úgynevezett „bevándorlás”, azaz a goebbelsi brüsszelezés-migráncsozás-sorosozás dolgában sokkal határozottabban szembe a rezsimmel. Miért nem mer az emberek jóindulatára, általában az emberségre apellálni… Miért nem áll ki általában a kontrollált befogadás politikája mellett, miért próbál a Fidesz kijelölte migráncsozó pályán előzni… Hiszen nincs mit veszítenie!

Miért, miért, miért… Keresek-kutatok, de nem lelek elfogadható választ.

5 thoughts on “Orbán Viktor legaljasabb mondata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük