Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges bizonyítvány – ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem. Hogy tegnap volt a féléves bizonyítvány-nap, az nem jelent semmit. A többiek tényleg kikapták a bizonyítványt, de az enyémet elküldték a Néppártba, mivel tévedések derültek ki, amiket sürgősen orvosolni kell. Igen.

A Joseph Daul osztályfőnök úr,

mikor ideadta nekem a bizonyítványt, beszédet tartott: kicsit zavarban volt, és tiszteltette a papát. Kérlek, kedves Orbán, mondta, légy szíves, közöld szüleiddel, miszerint sajnálatos tévedés történt bizonyítványoddal, hibás tételek csúsztak bele. A néppárti szabályrendelet szerint sajnos így is ki kell adni a bizonyítványt, de kérnélek kell, kedves Orbán, közöld a szülővel, miszerint ez csak olyan okirat, aminek az adatai nem jelentenek semmit.

Kérd meg kedves szüleidet,

ne haragudjanak ezért a tévedésért, az igazi bizonyítványt csakhamar kiállítjuk – egyelőre kéretem őket, hogy írják alá ezt, mert az összes iratokat átküldtük a a bölcsek tanácsára, ahol a szükség van erre az aláírásra; de hangsúlyozd kérlek, hogy ez csak formaság. Jean-Claude Juncker személyesen írt a tagoknak, derítenék ki, hogy került bele a bizonyítványomba történelemből ez a… ez a… szám, ami ugyancsak egy közönséges szám, azt jelenti, hogy többször feleltem történelemből – de ez esetleges félreértésekre ad alkalmat.

Tudniillik Manfred Weber, a történelemtanár

csak helyettes tanár nálunk, még nem is osztályozhat, mert előbb vizsgáznia kell osztályzástanból a főegyetemen. Ő csak helyettes osztályzatot adhat, amit másképpen kell érteni, – egyes helyett kettest, kettes helyett négyest – majd ha letette a vizsgát, akkor az összes bizonyítványokban kiigazítják az osztályzatokat igazi osztályzatokra. Most egyelőre kéreti a papát, ne tessék haragudni egyelőre, és üzeni, hogy én többször feleltem, mindig beleszólt a Soros. Először a migrációból feleltem, de akkor csengettek; másodszor kérdezte a plakátokat, mondtam “nem” engedem, ‘nem” tűrőm, láttam, mikor beírta az egyfelest, de akkor elvesztette a noteszt.

Fizikából. Hát fizikából már 2015-n feleltem,

kérdezte, hogy “mi ez a Föld mozgás?” – feleltem: én úgy tudom, Vlagyimir Putyin, és nekem írta be véletlenül. Akkor szóltam, a Néppárt megnézte a noteszt, mondta, hogy tényleg a Soros helyett írta be véletlenül, de ezt most már nem lehet kiigazítani, mert ebből neki a Uniónál kellemetlenségei támadnak, nagyon kért, hogy ne firtassam a dolgot most egyelőre, és tegyem meg neki, hogy most egyezzem bele a hármasba, év végére kijavítja jelesre, és nem is kell felelni a következő félévben. A jelest mindjárt be is vezette a születési bizonyítványomba, főigazgatói aláírással.

Jean-Claude Junckernek pikkje van rám algebrából, arról nem tehetek

A határozatlan együtthatóval kellett megoldani az egyenletet és akkor, mikor kihívott és akkor mikor megmondtam, hogy szerintem mi a megoldás, akkor azt mondta, hogy menjek helyre, és megszavaztatta a 190 : 3 . Azóta pikkje van rám,mert jobban tudtam.
Most bizonytalan időre kitalálták a Bölcsek tanácsát. 3 fő fog majd vizsgáztatni, na de én nem hagytam magam. Mondtam, nekem is van 3 Bölcsem, vitassák meg ki a bölcsebb. Május végéig biztosan elbölcselkednek.

Magaviseletből azért van kettes,

mert ha van három hármas, akkor nem lehet a magaviseletből sem egyes, hanem akkor külön bizonyítványt adnak magaviseletből, amit postán küldenek el a szülőknek. Na kérem ez úgy zajlik majd, hogy addig nem szólhatók, nem csinálhatók semmit még ki nem küldik tessék megnyugodni futárportán fog majd jönni. Én pedig ott Brüsszelben hallgatok viszont itthon mondom a magamét. Odáig nem hallatszik el tessék csak megnyugodni.

Ezt!?… Ez nem hármas, hanem 190 : 3

Új számítás ez a bizonyítványban még csak én kaptam ilyet. Csak a vezetéknevet tessék aláírni… de mostanában ne tessék bemenni az Európai Parlamenti Néppártba… a kaput kiemelték… most átalakítják… nincs kapu… nem lehet bemenni… majd pár hét múlva… talán de nem biztos. Hát így történt kérem, hogy inkább azt mondtam, hogy én akartam mindent csakhogy a papát megkíméljem,

TUDOM SOKAN NEM FOGJÁK ÉRTENI. NEKIK JAVASOLOM, HOGY OLVASSÁK EL KARINTHY FRIGYES TANÁR ÚR KÉREM C. MŰVÉT. IDÉZETEK ONNAN VANNAK BEHELYETTESÍTVE AZ ORBÁNI KOMMUNIKÁCIÓVAL. FERDE TÜKÖR, AMI NEM MULATSÁGOS. / szülők = a magyar nép, akiket hülyére vesz Orbán /

Rosta Ágnes, kisnyugdíjas

Hasonló

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét