Orvosegyetemi katedrát kapott a Fidesz-vallás alapítója

A Városi Kurír megtudta: a Fidesz győzelméért össznépi imára buzdító idegsebész, Csókay András egyetemi katedrát kapott, immár önálló, köz-finanszírozott kurzusa is van a Semmelweis Egyetemen. Talán onnan is prédikál?

Felnőtt embereket meggyőzni nehéz, de elgondolkodtatni lehet

Az egykor kizárólag szakmai sikereiről ismert, nemzetközi hírű idegsebész elkezdett aggódni. Csókay András oly’ annyira félti hazáját és a megtévedt keresztényeket az általa „balga szüzeknek” titulált ellenzéktől, hogy felhívást tett közzé. A „Nagyon fontos üzenet!” (ahogy fogalmaz a szerző) a flagmagazin.hu-n olvasható.

Mint írja,

Felnőtt embereket meggyőzni nehéz, de elgondolkodtatni lehet. Sajnos olyan erős az ellenzéki propaganda, hogy sok, magát kereszténynek valló ember is csatasorba áll a balliberális oldalon.

Csókay gyors mérleget von, szerinte a liberális Európa elhagyta a keresztény gyökereket, a családok felbomlása mérhető, a nemzetek széthullásának jelei már láthatók, elég egy brüsszeli tanácskozást végig nézni.

A modern EU magával akar minket rántani a pusztulásba, és ehhez az itthoni ellenzéket használja. Az ellenzék ebben a játszmában balga szűzként viselkedik. Ennek a bibliai példabeszédnek a lényege, hogy bár próbálunk segíteni Euró­pán, de a saját üdvösségünk a legfontosabb

– fogalmaz az orvos.

Kútmérgező ellenzék

Csókay András látja a jövőt. Legalábbis elég határozott víziója van az április 8. utáni Magyarországról:

Az ellenzék várható veresége esetén arra azért képes lesz, hogy tovább fertőzze Magyarország tiszta vizű kútjait. És ez felőrölheti azt a belső erőt, amely az elmélyülésre, megtisztulásra kellene, az igazi imára. Ez még hiányzik. Az elmélyüléshez csend kell, ami nincs. A csendhez az kell, hogy az ellenzéki pártok karjaikkal ne érjék el a kormányrudat, lehetőleg a parlamenti küszöböt sem.

Végszó gyanánt a  doktor megadja a kötelező haladási irányt:

Ne hagyjuk, hogy a sok hazugság, csúsztatás, a létező hibák túldimenzionálása miatt elveszítsük jókedvünket és erőnket!

Az Isten, család, haza vonatkozásában egyedül a jelenlegi kurzus tett és tesz valamit egyház-, család- és nemzetpolitikájával. Ezért kell rájuk szavazni. Nem a hibákért, amik mindig is voltak és lesznek. Imádkozzunk, és legyünk bölcsek!

Oldalunk megtudta: a Fidesz győzelméért össznépi imára buzdító idegsebész egyetemi katedrát kapott.

„Istenhit és Orvostudomány” címmel a Semmelweis Egyetemen tart órákat. Mint az az intézmény honlapjáról kiderül, a kurzus a tízparancsolat „gyógyászati felhasználásának” rejtelmeibe vezeti be a medikusokat.

A tematika nem  kevesebbet állít, mint hogy

… A probléma akkor következik el, amikor véget ér a saját tudásunk. Ilyenkor a gyógyító kutató könnyen megbicsaklik elkedvetlenedik. Az Istenbe vetett hit ezen segít át, mivel ez segít ahhoz, hogy felismerjük „Istene képmása” voltunkat (az elírásokat és helyesírási hibákat nem javítottuk, meghagytuk eredeti formájukban. Szerk.), ami azt jelenti, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint ami éppen látszik vagy amit el tudtunk érni.

Arról nincsenek információk, hogy Csókay András az orvosegyetemi katedrán „csupán” a tematikában leírtak szerint oktatja a jövő orvosait, vagy a Fidesz-hit, mint elvárható keresztény magatartás is helyet kap az előadásain.

Egy hozzászólás itt: “Orvosegyetemi katedrát kapott a Fidesz-vallás alapítója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük