Pártközi válasszunk csillagot – Volnerek, Szilik és társaik (Nem horoszkóp, sőt!)

Nagy a jövésmenés a  pártközi térben, pontosabban vezetés különböző szintű tagjai igyekeznek egyre inkább nemcsak újra, de új helyen is átfogalmazni magukat, és lerázni mindent ami eddig a közhiedelem szerint jellemzőjük volt, de könnyebben megy ez a szólásbeni kutyának a vízzel  mint nekik.

A talpasok meg csak néznek mint a moziban

Persze ne gondoljunk tömegekre, hiszen a mai össz párttagság létszáma is nevetségesen csekély, de ne feledjük, ha csak egyetlen ember is csalódik és ezért maga mögött hagyja politikailag aktív korszakát már veszít a demokrácia, még akkor is ha az illető nem éppen demokrata hozzáállásáról volt ismert.

Nagyon sokan nem értik például, hogy lesz a Jobbik egykori harcos frakcióvezetőjéből Volner Jánosból a Fidesz-kormány szingapúri attaséja. Azt értjük, hogy új műsorhoz új férfi kell, de hogy miért éppen a pártját elhagyó, majd két erősen kamupárt ízű alakulatot létrehozó, az egyiket  a szerényen önmagáról elnevezett Volner Pártot, illetve a riasztó nevű Huxitot mini pártot gündoló Volner kellett , az rejtéjt.

Ugyancsak a Jobbikból borult a Fidesz keblére Bencsik János, aki hamarosan torontói konzul lehet. Bár ő maga egyenlőre sejtelmesen fogalmaz a hvg-nek  a sarzsiról, aminek átvételére nem találtak alkalmasnak egyetlen régi fideszes elvtársat sem:

„Annyit mondhatok csak, hogy novembertől a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkészülő diplomatája vagyok”

Az igazi nagy trófea viszont a fidesznél a kezdetben még MSZP-s, majd MSZP-s, sőt MSZP-s házelnök a pécsi Szili Katalin, aki már évek óta Orbán Viktor miniszterelnök megbízottja.

Nemcsak kormányoldali a vándorlás

Elindult a vándorlás az ellenzék legnagyobb pártja a DK felé is. Az egyik első átlépő Trippon Norbert volt aki annak ellenére hagyta ott az MSZP-t, hogy egészen távozásáig, mint a párt szürke eminenciásának Molnár Zsoltnak a jobb kezét tartották számon. Ő ma már a Újpest alpolgármestere és a DK budapesti elnöke. Alighanem még Trippon árulásánál is rosszabb hír volt az MSZP-t támogató tagok és szimpatizánsok szemébe  amikor előbb, sokak szerint indokolatlanul, kizárta a vezetés  Molnár Gyula  országgyűlési képviselőt és a párt egykori elnökét, majd ő  vette a kalapját és belépett a DK-ba, de Már Gyurcsány pártjában politizál többek közt Pest-Erzsébet, fideszből indult MSZP-t is megjárt polgármester  Szaniszló Sándor is. Az orbán-rendszer kérlelhetetlen kecskeméti ellenfele az önkormányzati képviselő Bodrozsán Alexandrán kívül, Déri Tibor Újpest eddigi Momentumos polgármesterei is csatlakozott a DK-hoz és a sort még hosszan lehetne folytatni.

Hamarosan meglátjuk milyen eredményt hoz a pártközi tér hallatlan átrendeződés.

(Friss híreink!)

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Pin It on Pinterest