Pénteken einstandolták, szombatra leváltották az állami felügyelet alá vont Kartonpack vezetőit!

Dübörög a demokrácia! Nem is értem, hogy mi a gond Orbánnal! A Kartonpack vezetőségét azonnali hatállyal visszahívta a céghez kirendelt kormánybiztos.

24 óra alatt….

Mint arról beszámoltunk, a Kartonpack, a debreceni tőzsdei cég pénteken 11 órától került állami felügyelet alá, az állami tulajdonjogok gyakorlása Juhász Edit, kormánybiztos feladata lett, aki a cég számlái felett is átvette az irányítást, emellett a megjelent kormányrendelet lehetőséget biztosított arra is, hogy

szükség esetén a cég vezetőségét visszahívja, a képviseletre jogosultak jogait pedig felfüggessze vagy korlátozza.

A Budapesti Értéktőzsde oldalán közzétett tájékoztatásból derül ki, hogy a Kartonpack Dobozipari Nyrt. vezetőségét leváltotta a céghez pénteken kirendelt kormánybiztos – szúrta ki az Mfor.hu szombaton.

“Szükség esete” volt….

Kerék Csaba cége, a Britton Capital & Consulting a részvények nem egész 62 százalékát birtokolta a Kartonpackban. Csakhogy a vállalat alapszabálya háromnegyedes többséghez kötötte a legfontosabb döntéseket.

A tőzsdei tájékoztatásból kiderül, hogy a társaság igazgatóságának elnökeként és vezérigazgatójaként határozatlan időtartamra Uszkay-Boiskó Sándort (aki Európa-jogi szakjogász, tavaly év végéig az MFB igazgatóságának tagja volt), az Igazgatóság tagjaként pedig Hutiray Gyula Árpádot (korábban fideszes önkormányzati képviselő volt Erzsébetvárosban, volt önkormányzati főtanácsadó is), Vass Viktóriát, Jakab Lászlót, Mancsiczky Lászlót (a Fidesz tagja, ügyvéd, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságának tagja, Kósa Lajost is ő képviselte a sajtóperekben) nevezte ki.

A társaság felügyelőbizottságának és auditbizottságának tagjai ugyanazok a személyek lettek: Farkas Gábor, Töklincz Piroska (január végéig a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. vezérigazgatója volt), és Gazsó Balázs (a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának tagja).

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Pénteken einstandolták, szombatra leváltották az állami felügyelet alá vont Kartonpack vezetőit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük