Pikó András: önmaga paródiájává vált a Fidesz-propaganda

“Önmaga paródiájává vált a Fidesz-propaganda: azt találtam mondani, hogy olyan a Fidesz korrupciós gyakorlata, mintha én polgármesterként az apámmal újíttatnám fel az önkormányzati lakásokat” – kezdte Facebook bejegyzését Pikó András polgármester.

Erre leírták, hogy az apám cégével újíttatnám fel a lakásokat, aki egyébként évek óta nem él.

Aki közelről követi a tevékenységemet,

jól tudja, hogy havi rendszerességgel nyerem a sajtópereket a Fidesz propagandamédiája ellen. Miután szinte lehetetlen feladatot jelent számukra igazat írni, ezért ezen a téren különösebb változás nem várható – gondoltam eddig.

De tévedtem: mindig van lejjebb

A napokban a Magyar Nemzetben megjelent az a hír, hogy apámmal végeztetném el a bérlakás felújításokat Józsefvárosban. Ennek több akadálya is van, közülük a legszomorúbb, hogy – egyébként kertész – édesapám évek óta halott. A másik akadályt az jelenti, hogy az a korrupciós kultúra, amely a kormánypártra jellemző, a mi politikai közösségünkben egyszerűen elképzelhetetlen.

Épp erről beszéltem a legutóbbi kerületi képviselő-testületi ülésen:

arról, hogy a korrupt gyakorlatok tilalma nem csak a jog feladata, hanem a politikai kultúra része kell legyen.

A Fidesz politikai kultúrájában nem gond az oligarchákkal közös jachtozás, és a korrupt gyakorlatok a legmagasabb szinteken is általánosak. Egy példabeszédben azt világítottam meg, hogy szemben a kormányfővel, akinek édesapjának bányájából mai napig érkezik alapanyag állami építkezésekre, nálunk miért lenne elképzelhetetlen a családtagok ilyen birodalomépítése.

Meg sem fordult a fejemben, hogy bárki komolyan gondolja, hogy a Fideszéhez hasonló korrupciós gyakorlatokat vezetnék be a kerületben,

ráadásul azokat a képviselő-testület nyilvánossága előtt, az antikorrupciós stratégiánk tárgyalása idején jelenteném be.

Mondanám, hogy mindenki magából indul ki,

de önmagában még ez sem mentség a Magyar Nemzet önmagát is alulmúló teljesítményére. Két eset lehetséges:

  • a korábban az elhíresült kerületi áltüntetést is lelkesen népszerűsítő “újságíró” bicskája ilyen összetett párhuzamok megértésébe már beletörik. Ekkor is jobban tette volna, ha legalább utánajár, van-e írásának alapja – én is, munkatársaim is rendelkezésére álltunk volna.
  • Vagy pedig pontosan tudja, hogy amit ír, abban szemernyi igazság nincs, mégis el kell végeznie a heti penzumot: alaptalan ostobaságokat írni rólam.

Már csak az elképesztő mennyiségű sajtóper is azt mondatja velem:

ha a kerület ügyeiről tájékozódni szeretnének, azt ne a propagandamédiából tegyék. A képviselő-testületi felszólalást most azért osztom meg itt, hogy mindenki el tudja dönteni, mi is hangzott el tulajdonképpen.

És azért is, mert a téma – a kerületi antikorrupciós csomag elfogadása – egyébként valóban fontos számunkra. A helyi Fidesz nagyon rövid politikai pályám során a kerületben még soha semmi mással nem próbálkozott, mint a velem kapcsolatos hazugságok terjesztésével. Ez nem politika, és szemmel láthatóan nem is kérnek belőle a választók.

Próbáljanak meg legalább néha-néha igazat mondani. Nem engem tisztelnének meg ezzel, hanem a választókat.”

kormányzati átverés

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük