Puzsér Róbert: ByeAlex egy falánk kultúrbűnöző (…) Ott b@szta el, hogy énekes lett

Van egy titkos fétisem, amilyen Hajdú Péternek a nagyipornó. Az én érzékeny pontom a jakuzává tetovált miskolci csődör, ByeAlex – egész nap az új slágerét dúdolgatom. A Széllel szemben című dal klasszis teljesítmény: ByeAlex – aki legutóbb arról forgatott videóklipet, hogy mekkora b@aszógép – most összefoglalja életfilozófiájának a kúrástól eltérő tevékenységekre vonatkozó részét.

„Mindig széllel szemben állj!
Mindig széllel szemben élj!
Mindig széllel szemben járj!
Legyél szikla, legyél vér!”

Hogyan élj széllel szemben?

Zsűrizz az RTL-en, ígérgess fűnek-fának világhírt, aztán ronts ki hisztis picsaként a stúdióból, amint az enyhén szólva is vitatható szakmai kvalitásaidat megkérdőjelezik! Nyalj be a meleg szarig olyan klikkmágneseknek, mint Majka meg Hiro, és készíts velük közös fost! Bár a jelenléted legfeljebb arra lesz jó, hogy a YouTube-nézettségetek a töredéke legyen Majka és Hiro önálló produkcióinak, viszont így egy ideig megfürdőzhetsz a YouTube-celebségben meg a tinilányok levedző puncijában.

Hogyan élj széllel szemben?

Természetesen a Nemzeti Kulturális Alaptól lenyúlt támogatásból, hisz aki annyira széllel szemben él, mint ByeAlex, az ország egyik legjobban fizetett zenésze, az ugyan miért ne használná a befolyását arra, hogy pályakezdőknek szánt állami pénzekre tegye rá a kezét?

ByeAlex annyira a széllel szemben él, hogy ezúttal meghívatta magát a Nagyszínpad nevű versenyre, ahol kevéssé ismert zenekarok azért küzdenek, hogy a nyári fesztiválok nagyszínpadain adhassanak elő. ByeAlex persze nem volna ByeAlex, ha nem ragadná meg a lehetőséget, hogy áttaposson kevésbé kivételezett pályatársain, akiknek a dalait nem játsszák a rádiók, akik nem kapnak milliókat, hogy klipeket forgassanak, akiket nem promotál orrba-szájba az RTL Klub. ByeAlex arra hivatkozik, hogy formációja, a ByeAlex és a Slepp egy még ismeretlen zenekar, ezért neki igenis joga van velük erről az ugródeszkáról a még nagyobb hírnév felé rugaszkodni.

Egyrészt: miféle név ez?

ByeAlex és a Slepp?! Miért nem mindjárt ByeAlex és a Csürhe? Miért nem ByeAlex és a Csicskák, akik a f@szát szopják, ha megengedi?! Másrészt: hogy lehet ebben a ByeAlexben olyan elképesztő mértékű nárcizmus és gátlástalanság, hogy újabb meg újabb lehetőségeket követeljen? Úgy jár neki újra meg újra a nagy esély, hogy jelenleg ő Magyarország legtúlértékeltebb énekese.

Mi lett abból a kölyökből,

aki pár éve még a filozófiai végzettségével meg Friedrich Nietzschével menőzött, miközben négy égtáj felé harsogta, hogy mennyire irtózik a bulvártól? Mi lett abból a kölyökből, akinek a kedvese farkasok közt nevelkedett, táncolt a délibábbal, a kócos haját meg reggelente szelek fonták? Ez a kölyök most spanba b@szik Majkával, és a YouTube trash-királyával, Hiroval közösen ver hype-ot a Michael Kors nevű divatmárkának. Ez a kölyök – miután a zsűrizésből is szemérmetlen pojácáskodást és hazudozást faragott – kétes hírnevére és facebook-követőire támaszkodva ismeretlen előadóktól próbálta elvenni azt az esélyt, amit ő sokszorosan kapott meg az elmúlt évek során.

ByeAlex egy falánk kultúrbűnöző, akinek semmi sem elég.

Ott b@szta el, hogy énekes lett, e téren képességei ugyanis behatárolják a lehetőségeit. Ha pornórendezőnek, stricinek, uzsorásnak, marketingesnek vagy brókernek áll, ez a hozzáállás mára a legnagyobbak közé repítette volna. Zenésznek és előadóművésznek mindenesetre örökre középszerű marad. Nem azért, mert nincs hangja, még csak nem is azért, mert annyira semmi karizmája, hogy valósággal ledobja a színpad, hanem mert ByeAlex egyszerűen hazug és üres. Az önimádatán kívül nincs benne semmi. Ha váratlanul eltűnne, hiteltelen pózainak kellemetlen emlékén kívül nem maradna utána semmi. Ha váratlanul eltűnne, a popszakma máris sokat gazdagodna.

https://www.facebook.com/Robert.Puzser/posts/1708515482557591

Puzsér: Hajdú Péter pszichopata

Lendvai kontra Puzsér – a szócsata mégis összejön

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük