Rablás Nagybecskereken, fiatalkorú tagja is van a háromfős bandának - Városi Kurír

Sorting by

×

Rablás Nagybecskereken, fiatalkorú tagja is van a háromfős bandának

Nagybecskereken a rendőrség három személyt vett őrizetbe, akiket egy március 18-ai rablás elkövetésével gyanúsítanak. A gyanúsítottak egyike egy 17 éves kiskorú fiú – közölte a szerbiai rendőrség.

Hirdetés

Így történ a rablás

A közlemény szerint a rendőrség a nagybecskereki felsőfokú ügyészséggel együttműködve a fiatalkorú személy mellett őrizetbe vette S. A.-t (33) és R. M.-et (25).

A rendőrség feltételezése szerint a kiskorú megtámadt egy 59 éves férfit, és elvett tőle 1.15 millió dinárt, 400 svájci frankot, 600 konvertibilis márkát, egy aranyláncot, egy jegygyűrűt és még egy gyűrűt. A gyanú szerint a rablást a fiú S. A.-val és R. M.-el közösen tervelte ki.

Mindhárom gyanúsítottat azzal is terhelik, hogy az áldozatot korábban azzal a szándékkal követték és figyelték, hogy később kirabolhassák.

A gyanú szerint a zsákmányt elosztották egymás között, a rendőrök a gyanúsítottaknál tartott házkutatás során megtalálták a pénz egy részét, és azt visszaadták a sértettnek.

S. A. és P. M. ellen a nagybecskereki felsőfokú ügyészségen tettek bűnvádi feljelentést, a fiatalkorú elkövetőt pedig, feljelentés kíséretében a nagybecskereki felsőfokú bíróság kiskorú bűnözőkkel megbízott bírája elé állították.

 

rablás

Bűn hátán bűn?

Nagybecskerek, nem először kerül a “kékfény2 fókuszába. Éppen egy éve történt, hogy emberölés megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a rendőrök J. M. (1981) Nagybecskerek környéki lakost,  adta hírül  a Szerbiai Rádió és Televízió. A gyanú szerint az elkövető több ütést mért egy 28 éves férfi fejére, majd testét egy Nagybecskerek-környéki ház udvarán lévő kútba dobta. A gyanúsítottat a nagybecskereki felsőfokú ügyészség ügyésze kihallgatta, majd elrendelte, hogy harminc napos előzetes letartóztatásba helyezzék.

Még egy évvel korábban 2019 májusában pedig:  A nagybecskereki rendőrség gyilkossági kísérlet gyanújával vette őrizetbe a húszéves N.J.-t.  A gyanú szerint a fiatalember május hatodikán 23 óra tájékán Nagybecskerek környékén egy farúddal megvert egy 60 éves férfit aki súlyos sérüléseket szenvedett. Miután a nagybecskereki sürgősségi központban ellátták, átszállították a Vajdasági Klinikai Központba. A gyanúsítottat negyvennyolc órás előzetes letartóztatásba helyezték, és bűnvádi feljelentést tesznek ellene az illetékes ügyészségen. Az esetekről a Szabad Magyar Szó is tudósított.

Ez is Szerbia

rablás

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.