Rendkívüli! Az operatív törzs tájékoztatója élőben! 2020.04.14.

A húsvéti szünet után ma visszatér az operatív törzs, és kiírás szerint 11 órakor megtartja a sajtótájékoztatóját az ország aktuális vírushelyzetéről. Ma Nagy István agrárminiszter is felszólal, tehát a mezőgazdaságot érintő bejelentés várható….

Minden, amit a kormány szerint a hazai vírushelyzetről tudni lehet…

https://youtu.be/pWnsj9hoCGk

Kovács Zoltán szóvivő nyitotta meg az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóját. Nagy István agrárminiszter ezt követően köszönetet mondott a magyar gazdatársadalomnak, akik teszik a tennivalójukat.

Nagy István szerint a magyar élelmiszerellátás az egyik legfontosabb pillére a gazdaságnak. A miniszter számos agrár- és élelmiszeripari céget látogatott meg az elmúlt időszakban, azt látta, mindenki kiválóan teljesít. A gazdasági akcióterv keretében elkészítették a saját, mezőgazdaságra vonatkozó terveit.

Az import termékek helyett a magyar áruk preferálását tartja elsődlegesnek.

Elindították a munkaszüret.hu oldalt,

ahol az idénymunka lehetőségét megnyitották minél több embernek. Az agráriumban az idénymunka hiánya komoly problémát okoz, ezért a toborzásban akarnak segíteni.

A kormány eddig meghirdetett gazdasági támogatásai az agráriumot is segítik, a mezőgazdaságot segítő újabb döntések is születtek. Döntés született az agrár Széchenyi-folyószámla hitelkeret ingyenessé tételétől, a felvehető hitel maximumát 100 millióról 200-ra emelték.

Döntés született a hitelekhez nyújtott kezességi díjak csökkentéséről

Van néhány olyan ágazat, ami már most válsággal kénytelen szembe nézni, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a turizmushoz. A bor-, sör- és pálinkatermelők, valamint a vadgazdálkodók körében a munkáltatók mentesülnek a közterhek befizetése alól. A disznövénnyel foglalkozók körében is érvényesek ezek a könnyítések.

A gazdaságvédelmi akciótervben

eddig is kiemelt szerepet kapott az agrárium, a jövőben is ez várható. A mezőgazdaság folyamatos időjárási és egyéb válsághelyzetekkel találkozik, az ebben szerzett válságkezelői tapasztalatok hasznosak lehetnek most is. (forrás)

Az operatív törzs ülését követően tájékoztatót tart, melyet ma is élőben nézhet-hallgathat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük