Kerítésen innen

Rendkívüli kormányinfó 13 órakor! De miről? Vodafone-felvásárlás? OMSZ-vezetőkirúgás? Vagy….

Mi lesz veled Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Rendkívüli kormányinfót tart szerdán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő  – írta meg a portfolio.hu. A kedd 13 órai kezdés azért is érdekes, mert jellemzően a szerdai kormányülést követően csütörtökön szokott tájékoztatást adni a tárcavezető.

Téma-tipp?

Téma persze akad bőven: szóba kerülhet a hétfőn bejelentett és az ellenzék által erősen támadott Vodafone-felvásárlás, amely 715 milliárd forintban kerül, de az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőinek kirúgása, az első emelt rezsiszámlák illetve általánosságban a gazdasági és energiaválság, a jogállamisági eljárás kapcsán az EU-nak küldött válasz, az iskolakezdés kapcsán a tanárhiány – mindez okot adhat a rendkívüli bejelentésekre – szemezgetettünk a Magyar Hang nyomán a kínálatból.

Frissítés!

„Mit, miért tesz a kormány?” címmel kormányinfót tart kedden 13 órától Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A meghívót 2,5 órával az esemény kezdete előtt küldte el a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A Telex információi szerint délelőtt ülésezett a kormány.

Legutóbb….

Ezt megelőzően július 30-án tartottak rendkívüli kormányinfót, ahol bejelentették:

hogy Hernádi Zsolt Mol-vezérrel való tárgyalás után a kormánynak lépnie kellett. A stratégia készlet egynegyedét felszabadítják, a többi szükségletet importból kell pótolni.

A készlet teljes felszabadítása nem lehetséges, csak annyit tudunk felszabadítani, amit vissza tudunk pótolni, ez a Mol készleteivel együtt a hazai igények egy részének kielégítésére elegendő. A többit importból kell fedezni.

Az import ára rendkívül magas, feldolgozott gázolajat Oroszországból nem lehet behozni. A megmaradó készletek a lakossági fogyasztás fenntartására elengedők, ezért a kormány úgy döntött, hogy

a 480 forintos garantált árat a magántulajdonú gépjárművekre, mezőgazdasági erőgépekre és a taxikra tartják fenn. Gulyás Gergely szerint az ellenőrzés könnyű és gyors a forgalmi engedélyek segítségével. A rendelet perceken belül megjelenik. Piaci áron tölthetők azok a járművek amelyek 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik, külföldi rendszámú járművek, és a taxiszolgáltatást nyújtók kivételével a nem természetes személy által üzemben tartott járművek.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

About Author

Szólj hozzá!