Rendkívüli: a Novák-Szarka páros beszüntette az oktatást az SZFE-n! – Frissítve!

Szarka Gábor kancellár levélben értesítette az SZFE hallgatóit és oktatóit, hogy a 2020/21-es tanév őszi félévét nem fogják elfogadni, a felvett kreditek nem teljesíthetőek valamint a tanévet 2021. február 1-jétől kezdődik ismét, addig semmilyen oktatási tevékenység nem folytatható.

A levelet változtatás nélkül közöljük:

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet megbénító blokád miatt az Egyetem vezetése immár több, mint egy hónapja nem tud bejutni az Egyetem létesítményeibe. E miatt felelős döntéseket hozni csak korlátozottan tud, az oktatás tényleges folyamatait, a létesítmények rendeltetésszerű működését ellenőrizni nem tudja.

Az Egyetem működésének konszolidálása érdekében tett tárgyalásokat a hallgatók és az oktatók elutasították. A Színház- és Filmművészetért Alapítvány, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartója az alábbi döntéseket hozta, melyekről tájékoztatja az Oktatási Hivatalt is.

Az Alapítvány Kuratóriuma megállapította,

hogy jelen körülmények között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az oktatás feltételei, a hallgatói jogok érvényesülése és védelme, a megfelelő és biztonságos munkakörülmények, valamint az Egyetem akadémiai autonómiája nem biztosítható.

 • A 2020/2021-es tanév 2021. február 1. napjától folytatható, addig oktatási tevékenység az egyetemen semmilyen formában nem végezhető.
 • A 2020/2021-es tanév első félévben felvett tárgyakhoz tartozó kreditek teljesítéséről meggyőződni nem lehet, így azok elismerésére nincsen mód.

Az Alapítvány Kuratóriuma felkérte az Egyetem vezetését,

hogy a fentiek végrehajtásához szükséges intézkedéseket tegyék meg, az egyetemi polgárokat megfelelően tájékoztassák, és intézkedjenek a tanév szükség szerinti meghosszabbításáról azzal, hogy az első féléves tárgyak teljesíthetőségét a következő félévek során lehetőség szerint biztosítsák.

Az Alapítvány Kuratóriumának döntéseivel összefüggésben az alábbi tájékoztatást adjuk.

 • A fenntartói döntések a hallgatók jogviszonyának fennállását nem érintik, nem eredményezik a hallgatói jogviszonyok szünetelését vagy megszűnését.
 • Az intézkedések a hallgatói munkaszerződéseket és a Diákhitel szerződéseket nem érintik.
 • A hallgatók szociális és tanulmányi ösztöndíjai a rájuk vonatkozó szabályok keretei között kerülnek kiutalásra.
 • Az egyetem épületei 2020. november 9. napjától 2021. február 1. napjáig oktatási tevékenység és kollégiumi lakhatás tekintetében zárva tartanak.
 • A kollégiumi ellátására jogosult azon hallgatók számára, akik lakhatásukról átmenetileg nem tudnak gondoskodni, indokolással előterjesztett kérelmük alapján a kancellár elhelyezést biztosít.
 • A hallgatókat 2021. február 1. napjáig térítési díj fizetési kötelezettség nem terheli, a már teljesített befizetések visszajárnak, vagy a hallgató választása szerint – amennyiben a február 1-el kezdődő félévre bejelentkezik – a megismételt félévre kerülnek jóváírásra.
 • A 2020. február 1-el induló félév megszervezését dr. Zalán János mb. oktatási rektorhelyettes koordinálja.

Novák Emil, mb. általános rektorhelyettes
dr. Szarka Gábor, kancellár
Budapest, 2020. november 6.”

<< További friss hírek >>

A reakció

A hallgatók közölték, hogy Szarka Gábor a levéllel fenyegetőzik, hétfőn ugyanúgy megy tovább az oktatás, mint előtte. Azt is elmondták, hogy

egyeztettek jogászokkal, akik megnyugtatták őket, hogy Szarkának nincs joga beszüntetni az oktatást.

figyu

Egy hozzászólás itt: “Rendkívüli: a Novák-Szarka páros beszüntette az oktatást az SZFE-n! – Frissítve!

 • Avatar
  2020.11.07 - 13:05
  Közvetlen hivatkozás

  A diákok kaptak ajánlatot az Újvidéki, a Kolozsvári színháztól, és még néhány helyről, hogy tárt karokkal várják őket a képzéseiken. Miért nem élnek a lehetőséggel? Itt meg a Vas utcai épületben a százezredes,vidnyánszki, a két olajos pacákkal, rátótival játszhatnának seggrepacsit. Amihez Orbán hozzányúl, az sz@rrá válik. Itt is ez történik. Reméljük, (néhánymillióan) , hogy ’22 után nagy változás lesz, kérdés, hogy addig Orbán még mit fog tönkrevágni?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük