Connect with us

Voks 2024

Rengeteg ember, üdvrivalgás, tapsvihar, hőguta – A Hősök terén kampányzár Magyar Péter

Rengeteg ember, üdvrivalgás, tapsvihar, hőguta - A Hősök terén kampányzár Magyar Péter
Megosztás

A választás előtti napon tölti meg a Hősök terét Magyar Péter a kampányzáró tüntetésén. A 14 órára meghirdetett gyülekező kezdetére már megtelt a tér a nagy melegben. Kövessük együtt a történést….

Árad….

 • Az Andrássy úton a Kodály köröndig minden sarkon darus kocsik állnak hatalmas hangfalakkal és kivetítőkkel, hogy mindenki hallhassa Magyar Péter beszédét. A kezdés előtt már az Árad a Tisza és a Ria, ria, Hungária rigmusokkal hangolt a tömeg. A tömegközlekedőknek annyit, hogy a kisföldalatti a Bajza utcánál és a Hősök terénél hatósági zár miatt nem áll meg. A tüntetők így a Kodály-köröndtől tudnak sétálni a tér felé.
 • Gyakorlatilag megtelt a Hősök tere. Nagy a meleg, a szervezők egyébként vizet osztanak a tömegben. Újságírónk szerint egy tüntető rosszul lett a tömegben a meleg miatt.

 • Magyar Péter Facebook-oldalán közvetíti a színpadon felszólalókat/előadókat. A kórházból pár napja szabaduló Jordán Tamás, a Nemzet Színésze szólt először a tömeghez. Szókratész védőbeszédéből adott elő egy részletet.
 • A rendőrség külön védi az orosz nagykövetséget a Bajza utcában.
 • Csézy lépett a színpadra egy dal erejéig.
 • Nagy Ervin: a Tisza működtetni fog és nem tulajdonolni, ösztönöz, de nem diktál, szerdvez, de nem utasít – mondta Nagy Ervin a kultúrpolitikáról. Hozzátette, le fogják folytatni a nagy népi-urbánus vitát, és a politika által ásott árkokat be fogják önteni betonnal. Hogy senki se áshassa-e újra. Majd újra élettel és fantáziával töltenék meg a művelődési házakat, a falusi kultúrtereket, hogy a fiataloknak alternatívát kínáljanak a digitális sivatag ellen. Szerinte „a politika kifutófiúvá akarta tenni a kultúrát”, de a Tisza Párt szorgalmazza a politika is kultúra eltávolodását.

 • Magyar Péter színpadra lépett, de még nem a beszédét mondja. Elmondta, hogy ez a 200. rendezvényük, nagyon sok megható találkozáson vannak túl, sok tanácsot kaptak, minden nap kapott 2-3 régi fideszes tagkártyát is. Bemutatott egy idős férfit, aki néhány napja még ellene demonstrált Kapuváron egy „No war”-táblával a rendezvényén, de most itt van, nagy tapsot kért neki. Fel is jött mellé a színpadra, Magyar pedig megköszönte neki a támogatást.
 • Rusznák András elszavalta Ady Endrétől A Mindegy átkát, majd pedig Rost Andrea lépett a színpadra, énekes produkcióval. De előtte még elmondta „mindannyian békét akarunk”, ezért a békéről fog énekelni, a tömeg pedig erre elkezdte utána skandálni, hogy „Békét akarunk!”
 • „Tisztelet és szabadság” – mondja Tarr Zoltán református lelkész, a Tisza Párt EP-listájának harmadik jelöltje. Azért vannak szerinte most ennyien a Hősök terén, mert reménység, bizakodás van bennük, hogy változás lesz. „Ugye nem félünk?” – kérdezte, mire a tömeg elkezdte skandálni: „Nem félünk!” Tarr Zoltán szerint felszabadultságot érezni a szomorú, feszült és másokat kizáró kiállásokkal szemben. Azt is mondta, hogy a Tisza Párt szimpatizánsainak fontos, hogy kiálljanak egymásért. „Orvost a kórházakba és orvost a Műcsarnok elé!” – kiáltotta, miután rosszul lett valaki a tömegben. Később újabb ember lett rosszul a kánikulában.
 • Bálint András, a Radnóti Színház színművésze József Attila Levegőt című versét szavalja.

 • Bujdosó Andrea, a Tisza Párt EP-képviselőjelöltje lépett színpadra. „Álljunk ki egymásért és a hazárért, döntsünk egy szabad, demokratikus jövő mellett itthon Magyarországon” – mondta. Áradjon a szabadság, a szeretet és a bizalom, áradjon a Tisza – mondta búcsúzóul.

Szerző