Panellakásban neveltek őzgidát Révkomáromban

Az őzgida bő egy hónapja egy férfi és élettársa autója elé ugrott és súlyos lábsérülést szenvedett, egyik hátsó lábának egy részét amputálni kellett.

Őzgida panelben
MTI Fotó: Krizsan Csaba

Az állat rövid időn belül felépült és megszokta az embereket. Az őzgidát az illetékes hatóságok engedélyével panellakásukban nevelték megmentői.

MTI Fotó: Krizsan Csaba

Autózás közben egy nagy csattanásra lett figyelmes Vendégh Gábor. Egy őzcsalád futott át a szlovákiai Révkomáromban lakó férfi előtt. Az anya és a nagyobb gida még átért a túloldalra, az akkor csupán kéthetes, kisebb őzgida már nem volt ilyen szerencsés: nekiugrott a kocsi oldalának, és megsérült, eltört a lába.

MTI Fotó: Krizsan Csaba

A sofőr megállt, betette az autóba, és állatorvoshoz sietett vele, aki azonnal megműtötte. Jobb hátsó lábfejét sajnos amputálni kellett. Gábor nem talált olyan helyet, akkor még ahol befogadták volna az állatot, ezért úgy döntött: hazaviszi. Felesége és unokája nem kis meglepetésére.

MTI Fotó: Krizsan Csaba

– Mivel fiú, így magam után Gáborkának neveztem el, ha lány lett volna, akkor a párom nevét kapja, a Zsuzsát – magyarázta a Borsnak a férfi, aki azért is fogadta be a gidát, mert három lábbal nem vihette vissza a természetbe: pikk-pakk kóbor kutyák, rókák áldozata lett volna.

MTI Fotó: Krizsan Csaba

Gáborka már elhagyta ideiglenes otthonát, új állandó lakcíme az érsekléli állatsimogató lett. Megmentője rendszeresen látogat­ja majd a párjával és az unokájával.

(Forrás: MTI, Bors)

További állati hírek >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük