49-szer klónozták Csoda Millyt, a világ legkisebb kutyáját

A csivava méretének titkát akarták megfejteni a kutatók, ezért kezdtek el rajta kísérletezni.

Csoda Milly, a csivava jelenleg a világ legkisebb kutyája: állva mindössze 10 centiméter magas, és tömege alig nagyobb, mint egy almáé. Hírnevét méretén kívül annak is köszönheti, hogy ő a világ legtöbbször klónozott kutyája, így két kategóriában is tartja a világrekordot.

Milly születésekor nem sok jövőt jósoltak neki az állatorvosok, hiszen annyira pici volt, hogy egy teáskanálban is elfért. Hála gazdája kitartásának – és a szemcseppentős etetéseknek – mégis életben maradt. Most pedig kiváló egészségnek örvend, és járja a világot – nem kevés pénzt keresve így a tulajdonosainak. Klónozni a mérete miatt kezdték a kutatók, ki akarták ugyanis deríteni, mi okozza a genetikájában az elváltozást. Egy dél-koreai kutatóközpontban kezdték meg a tudományos vizsgálatokat, ahol más állatokat is klónoznak, 100.000 dollárért – sokszor az állatok halála után, gazdáik kérésére.

Milly és további 12 Milly-klón – Molly, Mally, Melly, Molly, Mumu, Mila, Mary, Mimi, Moni, Mini, Mela és Mulan jelenleg a Semler családdal élnek, Floridában. A gazdik a Daily Mail-nek nyilatkoztak a különleges házi kedvencekről. Szerintük a kölykök tökéletes másai az eredeti kutyának, sőt, természetükben is hasonlítanak – néhányan azonban valamivel nagyobbak Míllynél.

Farmosi Nóra

Globoport

Kapcsolódó:

Kétszer is klónoztatta imádott kutyáját Barbra Streisand

Emberek millióinak életét mentheti meg a Kínában klónozott kutya

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük