Riasztást adtak ki! Hétfőről keddre brutális hideg tör be az országba - Városi Kurír

Sorting by

×

Riasztást adtak ki! Hétfőről keddre brutális hideg tör be az országba

Hatalmas lehűlés várható: hétfő este két óra alatt 10-12 fokot zuhanhat a hőmérséklet az ország egész területén, ráadásul heves széllökések is kísérhetik mindezt.

Hirdetés

Az idokep.hu tájékoztatása szerint a legészaknyugatibb tájakra az esti órákban köszönthet be a hidegfront, melynek következtében csupán két óra alatt 10-12 fokot zuhanhat a hőmérséklet.

varosikurir idoj
illusztráció: eumet.hu

A front szele az ország délkeleti csücskébe a hajnali órákra érhet oda, a nagyobb hőmérsékletesés így ott akkor várható.

Mint írják a reggeli órákra már többfelé fagypont közeli értékeket mérhetünk,

többfelé havazás, havas eső várható, kifehéredhet a táj is. A várható hidegfront érkeztéről videót is közzétettek, amihez erős, viharos északnyugati szél is párosul, a széllökések elérhetik az éjjel folyamán a 70-80 Km/órát.

Legvalószínűbb folytatás

  • Húsvét hétfőre napos idő látszik valószínűbbnek. Hajnalban akár több fokos fagy is előfordulhat. Napközben élénkülő délnyugati áramlással, kissé enyhébb légtömeg érkezik. Egy hullámzó frontrendszer melegfrontja éri el térségünket. Délután a nyugati és északi országrész fölött növekedni kezd a felhőzet.
  • Kedden a melegfrontot követően hidegfront érkezik. Hideg, borongós, helyenként szeles, időre készülhetünk, és többfelé várható kisebb havas eső, akár gyenge havazás is. A lehűlés mértéke és a csapadék halmazállapota azonban még bizonytalan.
  • Szerdán is szeles, hideg idő a legvalószínűbb változó vastagságú felhőzettel, szórványosan záporesőket, havas eső záporokat, hózáporokat adó csapadékmezővel.
  • Csütörtökön napos-gomolyfelhős, még mindig szeles, hideg idő ígérkezik, elvétve egy-egy futó záporral.

Biometeorológia

A néhány napon belül bekövetkező jelentős hőmérséklet ingadozás is megterhelő lehet, fárdékonyságot, kedvetlenséget okozhat. Húsvét vasárnap gyengülő, de továbbra is hidegfronti hatással kell számolni. Nyugaton és keleten még élénk marad az északi szél, a középső országrészben mérsékelt lesz a légmozgás. Hűvös lesz az idő, és elvétve előfordulhat futó záporeső is. A frontra érzékenyek a szombatinál kissé kedvezőbben érezhetik magukat, de a fejfájás továbbra is jellemző lehet, illetve az ízületi panaszok is megmaradhatnak. Nem lesz ugyanakkor nagyon rossz idő, nyugodtan tervezhetnek kirándulást, csak rétegesen öltözzenek fel.

ország

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.