Városi kurír
A napi fontos.

Robbantási kísérlet, vagy csak egy embertelen vicc

0 188

Postai csomagnak álcázott pokolgépet találtak pénteken a németországi Potsdam belvárosában, a karácsonyi vásáron. A csomagot alighanem robbantás szándékával küldték az ott működő gyógyszertár címére.

Robbantási kísérlet, vagy csak egy embertelen vicc
Karl-Heinz Schröter branderburgi belügyminiszter (fotó. youtube(

Bomba, nem bomba?

A rendőrség közleménye szerint a 40×50 centiméteres csomag átvilágításakor derült ki, hogy az valamilyen fehér port és a csőbombákra jellemzően szögeket, csavarokat tartalmaz. A hatóságok az ilyenkor szokásos protokoll szerint elrendelték a környék kiürítését.

Az ügyben a nap folyamán Karl-Heinz Schröter branderburgi belügyminiszter is nyilatkozót a sajtónak. A miniszter úgy fogalmazott, annyira az elején járnak a felderítésnek, hogy még az sem jelenthető ki teljes biztonsággal, hogy valóban merényletre készült-e valaki, vagy csak borzasztó tréfát űzött, hiszen a szerkezet belseje káros anyag helyett akár egyszerű gipszport is rejthet.

A brandenburgi belügyminiszter később közölte: a csomag röntgenkészülékkel történt átvilágítása során szögeket és porszerű anyagot találtak, ugyanakkor  – mint fogalmazott –  egyelőre nem világos, hogy valódi robbanószerkezetről vagy csak utánzatról van szó.

“A nyomozásnak még nagyon az elején járunk”

– tette hozzá a miniszter.

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ