Saját otthonában fosztja ki egyre több trükkös csaló az időseket

Egyre többen és többen hívják fel az idősek figyelmét, hogy nagyon nézzék meg kit engednek be a lakásukba. Soha nem felejtsék, hogy a “hitelesség” a csalóknál “munkaköri kötelesség”, ahogy az is, hogy legyenek képesek a szimpátia keltésre. Ne legyenek kifosztás áldozatai!

Egyik legutóbbi eset

“Egy 51 éves asszony éppen hazaérve nyitotta háza kapuját, amikor, egy ismeretlen nő és férfi leszólította, majd azután érdeklődtek, hogy eladó-e bármi a lakásban. Ő jóhiszeműen, mit sem sejtve beinvitálta az idegeneket a házba, mivel lábasokat akart nekik eladni. A duó női tagja beszélgetni kezdett az asszonnyal a konyhában, eközben a férfi őrizetlenül járt-kelt a házban. Nem telt el sok idő és megjelent a férfi, hogy távozásra szólítsa fel partnerét. Az asszonynak gyanússá vált a páros, ezért ellenőrizni kezdte értékeit. Sajnálatos módon sejtése beigazolódott, ugyanis valamivel több mint 100.000 forint hiányzott a pénztárcájából. A sértett értesítette gondnokát, aki elmesélte a történteket a jánoshalmi rendőröknek.”

Akik gyorsan elfogták a párost, és már le is zárták a nyomozást- írja a police.hu.

Nem árt ezeket a tanácsokat betartani!

  1. Idegent soha ne engedjen be a lakásba anélkül, hogy a jövetel céljáról, személyazonossága valódiságáról meggyőződne!
  2. A lakásajtót, a kaput akkor is tartsa zárva, amikor otthon tartózkodik!
  3. A lakás bejárati ajtajára – saját maga és értékei védelme érdekében – szereltessen biztonsági láncot, melyet minden esetben használjon is!
  4. A közüzemek, egyéb szolgáltatók az alkalmazottaik érkezése előtt értesítik a fogyasztókat, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek és munkaruhát viselnek. Ha kétségei vannak, valóban az adott szolgáltató alkalmazottai érkeztek-e önhöz, beengedésüket megelőzően hívja fel telefonon a cég ügyfélszolgálatát
  5. Ne hagyjon egyedül ismeretlent az otthonában!
  6. Ne tartson otthonában nagyobb összegű készpénzt, gondoskodjon az értékes, és nem mindennap viselt ékszerek biztonságos – például széfben – tárolásáról!
  7. Soha ne adjon át pénzt, ékszert, vagy más értéket idegenek számára!
  8. Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítse a rendőrséget, hívja a 112-es segélyhívószámot.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr főkapitányság állította össze a fenti sort.

A pofátlan lopás csúcs!