Az Útinform szerint a mai reggel – Még több vitamint

2022. december 4-én az 08:00-ig leadott jelentések alapján, mnem csak a hideg nehezíti a közlekedést, hiszen az ellen ott a vitamin, de így néz ki vázlatosan a reggeli közlekedést nehezítő egyes helyszínek képe. Erre készüljön, ha útnak indul.

Sok felé köd nehezíti a közlekedést

Az ország túlnyomó részén borult, felhős de csapadékmentes az idő. Köd nehezíti a közlekedést Vas, Zala és Baranya megye egyes részein, az Alföld középső területein, továbbá Sarkad és Debrecen térségében is.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata a Nyugat-Dunántúlon, valamint Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Bács-Kiskun megyében továbbá az észak-keleti területeken nedves, helyenként a preventív védekezés nyomán sónedves, Az ország többi részén szárazak az utak.

A látótávolság a köddel érintett területeken 100 méter alá is csökkenhet. Lenti, Ajka, Pécs, Kecskemét, Cegléd, Hajdúszoboszló és Debrecen térségében 100 és 300 méter közé esik a belátható út hossza. Az ország többi részén jó látás viszonyok mellett lehet autózni.

Országszerte szélcsend van

Csak elszórtan gyenge a légmozgás.

A hőmérséklet -2 és +4 fok között változik. A leghidegebbet Putnok térségében mérték.

(Forrás: Magyar Közút és az MKIF mérnökségei)

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.12.04. vasárnap éjfélig

A főként az Alföld középső tájain előforduló sűrű köd, zúzmarás köd napközben feloszlik. Reggel az említett térségben néhol ónos szitálás is előfordulhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap: a Dunától keletre többfelé bízhatunk több-kevesebb napsütés kialakulásában is. Használjá ki a kellemesebb időjárást, napsütést, mert kedvezően hat mind a lelki, mind a fizikai egészségre. Ellensúlyozza a téli időszakban gyakoran felerősödő depressziós tüneteket, lehangoltságot és elengedhetetlen a szervezet D-vitamin szintjének fentartásához. Orvosmeteorológiai szempontból igen kedvező lesz időjárásunk.

Mivel itt megfázásszezon különösen figyeljen oda a réteges öltözködés, mellett a vitaminbevitelre is, erről részletesen itt

.