Akkor most, hogy van ez csajszik ott a kormányközelben? Varga vs. Schmidt….

Ugye nem emlékszem rosszul: ha hinni lehet Schmidt Máriának -ki van, ki ezt kétségbe vonná?- akkor Németországnak annyi, már nem is létezik. Erre van képük agóniájuk alatt Varga Judit miniszternek “Német-Magyar Barátság Díjat” adni? És az említett hölgy szerint “Éljen a német-magyar barátság?”. Nem kellett volna a történész asszonynak konzultálni az igazságügy vezetőjével erről?

“Tokától bokáig” megtiszteltetés….

Varga Judit közösségi oldalán tudatta országgal-világgal, vagy legalábbis a követőivel, ami “kerítésen belül” akad szép számmal, hogy mekkora elismerésben részesült. Azt nem tudni, hogy a hegedűjátékáért, vagy a kosárlabda tehetségéért, esetleg a focitudásáért, netán az igazságügyben végzett múlhatatlan érdemeiért kapta a kitüntetést, ennek eldöntését -még, hogy nincs nálunk demokrácia!-  az olvasóra bízta.

“Az a megtiszteltetés ért, hogy átvehettem a Német Gazdasági Klub (DWC) Német-Magyar Barátság Díját!

Németországot és Magyarországot nemcsak a Duna köti össze, hanem a gazdasági és kulturális kapcsolatok ezernyi formája is. Ez az a szövetség, amelyet érdemes tovább bővíteni, tovább mélyíteni, mert mindannyiunk hasznára válik. A díj mellett köszönöm a Német Gazdasági Klubnak, hogy jól láthatóan és eredményesen dolgoznak a német-magyar barátság ápolásért és azért, hogy a jövőben még átfogóbb és gyümölcsözőbb legyen az országaink közötti kapcsolat.

Éljen a német-magyar barátság!”

Ehhez képest….

Schmidt Mária kéz a kézben Bayer Zsolttal nem egyszer hangoztatták az elmúlt hetekben, hogy

“…Gyáva népnek nincs hazája. Az Önök hazája, Németország már rég odalett.”

Ez a német válogatott pontosan olyan, mint Németország: sokszínű, szivárványos, gendersemleges, fospuha – semmilyen. Az volt a legfontosabb nekik, hogy mi lesz a tetves szivárnyásos karszalagjaikkal, meg hülye, szájbefogós pózokban álltak kamera elé, hogy megmutassák a világnak, ők aztán igazán jóemberek

-a fenti idézet Bayer Zsolt újságíró tollából került papírra.

Ha azt hitte, hogy mindez fokozhatatlan….

Nem vagyok rendszeres olvasója a fent nevezett blognak, így nem tudom, mióta olvasható ez a sajátos “konzultációs kérdés”:

Hogy egyértelmű legyen: a kérdés az, hogy

“Ön mivel fog fűteni ezen a télen?

Ön szerint a második válaszlehetőség

“Legszívesebben azokkal a brüsszeli politikusokkal fűtenék be, akik ezt elintézték nekünk.”

milyen törvényi tényállást merít ki?