Sean Penn Ukrajnában forgat dokumentumfilmet a háborúról

Sean Penn Kijevbe érkezett, hogy „elmondja a világnak az igazat Oroszország ukrajnai inváziójáról”. Az Ukrán Elnöki Hivatal csütörtökön közölte, hogy az amerikai színész-rendező a fővárosban landolt, hogy dokumentálja a háborút. Penn 2021 novemberében is készített filmet az orosz agresszióról.

Azonnal elkezdte a munkát

Érkezése óta Penn felkereste az elnöki hivatalt, és beszélt Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettessel, valamint helyi újságírókkal és az ukrán hadsereg tagjaival. Az ukrán kormány közleménye köszönetét fejezte ki Pennnek, mondván:

„A rendező kifejezetten azért érkezett Kijevbe, hogy rögzítse az Ukrajnában jelenleg zajló eseményeket, és elmondja a világnak az igazságot Oroszország országunk elleni inváziójáról. Sean Penn is azok közé tartozik, akik támogatják Ukrajnát. Hazánk hálás neki a bátorság és őszinteség ilyen megnyilvánulásáért.”

A nyilatkozat ezután Penn és egyes nyugati kormányok cselekedeteit szembe állította a Vlagyimir Putyin elnök által elrendelt invázióval.

„Sean Penn bátorságról tesz tanúbizonyságot, amelyből sokan mások, különösen egyes nyugati politikusok hiányoztak. Minél több ilyen ember – Ukrajna igaz barátja, akik támogatják a szabadságharcot –, annál gyorsabban megállíthatjuk Oroszországnak ez a szörnyű inváziója.”

Áll egy kormányzati nyilatkozatban.

Sean Penn  és a jószolgálat

Előző ukrajnai útja során Penn meglátogatta az ország keleti régióit, és beszélt az ukrán kiszolgáló személyzettel a Donbass dokumentumfilmjéhez, amelyet a Vice Studios készít. Novemberben harci felszerelésben fényképezték le a stábjával a forgatásról. ( Képünk)

Sean Penn   kétszeres Oscar-díjas művész számos háborúellenes kampányban és humanitárius akcióban vett részt az elmúlt néhány évben. A 2010-es haiti földrengésekre reagálva létrehozott egy nonprofit szervezetet Community Organized Relief Effort (CORE) néven. A lepusztult szigeten végzett munkáját a Discovery+ Citizen Penn című dokumentumfilm tárta fel, amelyet 2020-ban mutattak be.

Tudósított a Newsweek

Orosz-ukrán háború percről percre 

Sean Pen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük