Segítsünk szegény Mészáros-Tiborczné duónak, hátha nem tudnak “izlandiul”!

Mintha kifejezetten  Mészáros-Tiborczné párosnak szólna az a hirdetés, ami az izlandi sajtóban látott napvilágot. Segítő szándékunk jeleként itt hívjuk fel a figyelmét a Mészáros Lőrinc-Tiborczné Orbán Ráhel tandemnek, hátha nem írnak és olvasnak igazán flottul  izlandiul.

Pénzünk befektetésére ajánljuk

Eladó sziget a láthatáron! Cakk und pakk bekebelezhető! A Vigur a Ísafjarðardjúp fjord közelében fekszik, jó időjárási viszonyok között 10 perc alatt érhető el motorcsónakkal a ‘szárazföldről’ (hiszen Izland maga is sziget). Áram van a szigeten, ahol összesen 700 négyzetméternyi ingatlan van, ebből 200 négyzetméter lakóingatlan – talált rá a kitűnő ajánlatra a 444.hu.

Vigur szigetén található az ország egyik legismertebb szélmalma, és egy viktoriánus stílusú lakóház is, de ezek az izlandi nemzeti múzeum tulajdonát képezik. Ez persze nem jelenthet gondot a Golgota

“adod – nem adom, akkor szakítok”

– játékon edződött kormányközelieknek. Majd megígérik, hogy minden marad a régiben, aztán…… jó napot!

A szigeten évi 10 ezer turista fordul meg, így azokat is várják, akik a vendéglátásba fektetnének be. Van egy kávézó, egy szuvenírbolt, egy étkező és egy tíz szobás szálló is Viguron. Ez persze bővíthető valami nemzeti cuccal, ahol magyar letelepedési kötvényeket lehetne árusítani Ráhel-féle kistatyóban by Hungary.

A 45 hektáros sziget eddig is magántulajdonban volt, az eddigi tulajai 25 éve birtokolták a szigetet, mezőgazdasági munkák mellett a turizmusban utaztak. Számos bárány is él a szigeten, ők is benne vannak a csomagban, ahogy a halászati jogok is. Hajóflotta is jár a szigethez, többek között az egyik legrégebbi, még működő halászhajó Izlandon, még a 1800-as évek elejéről.

Az ingatlanközvetítő oldalon nem szerepelt ár, ajánlatokat várnak ugyanis a szigetre, de a helyi sajtó beszámolói szerint 300 ezer izlandi korona, azaz 2,4 millió euró (mintegy 770 millió forint) alatti áron biztos nem fogják eladni. (IcelandMagGrapevine)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük