Sok mindent megtudhattunk tegnap Serena Williamsről, például azt, hogy miért öltözött macskanőnek, de leginkább azt, mi neki a legszebb erénye. No persze, a legfontosabb az lenne, hogy bejutott a nyolcaddöntőbe, de ez az ő esetében annyira elvárható volt, hogy szalagcímet nem érdemelne. A szerénysége annál inkább.

Mondhatnánk, hogy hiszen magyarul a neve is Szerénke volna, csakhogy az angol „serenity” inkább békességet, derűt jelent, amiben nem is volt hiány a sajtótájékoztatón, ahol az eredményei után rögtön a macskadresszről kérdezték. Mondjuk volt is miért: Párizsban 25 fok volt a hőmérséklet, ennek ellenére Williams fekete, hosszú macskanadrágos ruhában játszott.

- Hirdetés -

„Ha ezt viselem, úgy érzem magam, mint egy harcos. Talán egy királynő vagyok Wakandából (utalta a Fekete párduc című fimre). Kényelmes viselni. Mindig is fantasy világban éltem, mindig is szuperhős akartam lenni, és most ez az egyik módja, hogy szuperhős lehessek” – mondta a BBC szerint, és ha kicsit jobban odafigyelt az ember, azt is megtudhatta, hogy azért van ennek a meglepő teniszruhának egy nagyon praktikus, egészségügyi célja is. A teniszezőnek többször is vérrög került az ereibe az elmúlt egy évben, azt mondta, új ruhája segít fenntartani a szükséges vérkeringést, hogy ezt megakadályozza.

Ennyi is elég lett volna a sikeres sajtótájékoztatóhoz, bőven elég, de Serena képes volt rátenni egy lapáttal. Az egyik újságíró megkérdezte, hogy egyetért-e azzal, miszerint Novak Djokovics szerint valószínűleg ő minden idők legjobb női atlétája. Williams ezen egy pillanatra elgondolkozott, majd nevetve csak annyit mondott: „Valószínűleg”.

Hát az eredményei kétségtelenek: négyszeres olimpiai bajnok, korábbi világelső. Huszonháromszor nyert egyéniben Grand Slam-tornát, illetve sikeresen abszolválta az úgynevezett „Non-Calendar Year” karrier Grand Slamet, vagyis egymás után mind a négy nagy tornán nyert. Van mire büszke legyen – de azért ezt a választ Bástya elvtárs is adhatta volna a riporteri kérdésre, a Tanú című filmből. Ő alig fogalmazott másképp:

„Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.”

Hát valahogy így állhat Serena is. Nagyon tudja méltányolni tulajdon szerénységét.

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Venus legyőzte Serenát

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét