Sermer: pártokon túlnyúló együttműködés körvonalazódik az ellenzéki oldalon 0 90

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint olyan széleskörű együttműködés körvonalazódik az ellenzéki oldalon, amely már túlnyúlik az ellenzéki pártokon, mivel a politikai réteg kiegészül a civil és szakszervezeti társadalmi réteggel.


Az illiberális kormányt is hátralépésekre lehet késztetni

Sermer Ádám hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, az ellenzéki pártok, a civilek és a szakszervezetek együttműködésével még az illiberális kormányt is hátralépésekre lehet késztetni.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt kiválasztásáról azt mondta, ha megfelelő együttműködést tudnak kialakítani egy ember mögött, akkor egészen biztosan ő lesz a következő főpolgármester. A kérdés, hogy ezt az együttműködést hogyan alakítják ki.

Fontos továbbá a közös tartalom kialakítása, mert olyan jelöltre van szükség, aki képviselni tudja az összes liberális-demokratikus elképzelést, amelyeket közös nevezőként tudnak megjelölni – tette hozzá a politikus.

Sermer Ádám a műsorvezető kérdésére elmondta az ellenzék öt pontját is: követelik a rabszolgatörvény azonnali eltörlését, kevesebb rendőri túlórát, független közmédiát, független bíróságokat akarnak, valamint Magyarország csatlakozását az európai ügyészséghez.

Az ellenzékiek közérdekű üzemet zavartak meg?

A műsorvezető azon felvetésére, hogy ezt békés körülmények között is meg lehet tenni, azt mondta, békés körülmények között sokkal egyszerűbben meg lehetett volna ezt ejteni úgy is, ha a parlamenti képviselőket beengedték volna a műsorba, és nem kellett volna fegyveres biztonsági őröknek földre teperniük és erőszakkal kidobniuk parlamenti képviselőket.

A műsorvezető szerint az öt pont elhangzása műsorszerkesztési kérdés, ha beengedik az ellenzéki politikusokat, akkor bármikor, bárki megjelenhetne és mondhatná, hogy be akar ülni a stúdióba. Hozzátette, hogy a képviselőknek joguk volt bejönni a székházba, de nem volt joguk megzavarni egy közérdekű üzemet.

Sermer Ádám szerint a parlamenti képviselők a társadalom bizonyos szegmenseit képviselik, és ha úgy gondolják, hogy fontos értesíteniük valamiről a társadalom széles rétegeit, akkor a közmédiának kutya kötelessége ezt lehetővé tenni.

A huligánok a nemzet forradalmárai voltak

A liberális politikus arra a kérdésre, hogy lefeküdt volna a padlóra egy jó kép kedvéért, azt mondta, a parlamenti képviselőknek kötelességük használni a szimbólumokat, ugyanakkor nagyon kell vigyázni is a használatukkal, de békésen fel lehet hívni a figyelmet velük valamire.

Megjegyezte, még emlékszik arra, hogy a jelenleg kormányon lévők szimbolikusan kordont bontottak a Kossuth téren és utólag a nemzet forradalmárainak tituláltak olyan huligánokat, akik rendőrök életére törtek.


(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

December 27-én regisztrálnak, február 3-án előválasztanak a baloldali ellenzékiek

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Látszik, hogy semmi gyakorlatunk sincs még az előválasztásban, sem nekünk, szavazóknak, sem a …

figyelem

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Rendkívüli javítási munkákat végeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáján, emiatt le …

trump

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A “kerítésen belül” minden olyat ígérő Orbán Viktor, amire tuti harap a “mimagyar” …

kalman

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kedd este óta tudjuk, hogy Kálmán Olga kedveli az 5-15-25 számokat, ám szerda …

Pin It on Pinterest