Etető
Sok finomságot ettem már, de ilyen különlegességet még nem! Rántott paprika, fenséges sajtos töltelékkel!
Ha nem tudod még, hogy milyen finomsággal kápráztasd el a tiéidet és egyben ne kelljen túl sok időt a konyhában töltened, akkor megtaláltad az igazit!
Ha nem tudod még, hogy milyen finomsággal kápráztasd el a tiéidet és egyben ne kelljen túl sok időt a konyhában töltened, akkor megtaláltad az igazit!
Friss, üde, könnyű és fincsa…..
A mai receptünk a bolgár konyha egyik tradicionális étele, amely egy különlegesen finom meleg étel, ez pedig a túróval töltött rántott paprika. Lepd meg a családod ezzel a finomsággal!
Hozzávalók:
- 6 db kápia paprika,
- 4 db tojás (2 a töltelékhez),
- 300 g túró,
- liszt,
- zsemlemorzsa,
- olaj.
Elkészítés:
A paprikát tegyük alufóliával bélelt tepsibe, előmelegített sütőben 180 fokon süssük 15 – 20 percig (nem több ideig).
Tegyük a sült paprikákat egy zacskóba és kössük be a zacskó száját, hagyjuk így 15 percig. Így könnyebb lesz lehúzni a héját. Ez idő eltelte után tisztítsuk meg a paprikákat, vegyük ki a magházat is. Figyeljünk rá, hogy a paprikák maradjanak egyben.
Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!
Most ugrik a majom …..
- Keverjük össze egy tálban a túrót a 2 db tojással, tehetünk hozzá apróra vágott zöldpetrezselymet is, fűszerezzük sóval, borssal.
- A paprikákat megtölthetjük néhány vastag szelet sajttal is, ha azt jobban szeretjük. Akkor a sajt szelteket csak egyszerűen betömjük a paprikákba.
- Töltsük meg a paprikákat a túrós keverékkel, majd mártsuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába és újra tojásba.
- Forró olajban süssük meg a paprikák mindkét oldalát.
- Tálaláskor díszítsük zöldpetrezselyemmel.
Nem maradt más hátra, mint, hogy jó étvágyat kívánjunk!
- Libafeszt – Mi szem-szájnak ingere KiskunfélegyházánMegosztás Hamarosan indul a Libafeszt! Libából készült ételek versenyével, jubileumi néptánctalálkozóval, Ludas Matyi sakk- és futóversennyel, baromfitermékek vásárával és libamakett-festésével is készülnek a huszonötödik libafesztiválra szeptember közepén Kiskunfélegyházán. Ez is lesz, meg ez is, meg ez is! Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a programokat sorolva elmondta: a jubileumi libafesztivál szeptember 13-án A… Read more: Libafeszt – Mi szem-szájnak ingere Kiskunfélegyházán
- Búcsú a napraforgótól? – Mennyi lesz az annyi?Megosztás A klímakatasztrófa, lánynevén klíma változás, egyre több és több növényt töröl ki a honi termesztők listájáról. Legutóbb a napraforgó esetleges „kimúlásáról” cikkezett egy szakmai fórum. Pedig híresen nagy túlélő Magyarországon a harmadik legfontosabb szántóföldi növény a napraforgó, amely az egyike a legjobban alkalmazkodó növénynek, így a klímaváltozás hatására szélsőségessé váló csapadékviszonyokhoz is. Az idei,… Read more: Búcsú a napraforgótól? – Mennyi lesz az annyi?
- Augusztus 20-án sem csak a várbeli és a dunai programok érdekesekMegosztás Augusztus 20-án a nap a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik, majd a hagyományos tisztavatás következik, és még ugyancsak a belvárosban a Vörösmarty téren a Csárdafesztivál, ami méltó versenytársa lehet a Várkert Bazár előtti Magyar Ízek utcájának. „Ez a belváros” 2024. augusztus 20-án a központi rendezvények keretében tartják a Szent István Napi díszünnepséget a Kossuth téren,… Read more: Augusztus 20-án sem csak a várbeli és a dunai programok érdekesek
- Égen-földön lecsó – Így főzi a nagyvilágMegosztás A nyár egyértelműen a lecsó évada. Normális országokban ilyentájt a paprika, paradicsom, hagyna és az egyéb hozzávalók dömpingáron kaphatók. Utazzunk együtt a lecsó körül. Alap lecsó Hozzávalók 40dkg paradicsom 80dkg paprika 2fej hagyma 5dkg füstölt szalonna (opcionális) 2ek olaj 1ek pirospaprika só. Így készül A lecsó elkészítéséhez a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk.… Read more: Égen-földön lecsó – Így főzi a nagyvilág
- Így lesz tökéletes – Húsvéti tojásfőzési trükkökMegosztás A húsvét miden évben megnöveli a főtt tojások renoméját, ilyenkor sokkal többet fogyasztunk ezekből mint az év bármely más időszakában, hiszen a tojás és a főtt sonka „együtt jár”. Szakértők azt mondják, hogy a 7-10 naposnál nem régebbi az ideális a főzéshez és könnyű a hámozása. Sajnos a boltba vásárolt tojásoknál ez nem garantált… Read more: Így lesz tökéletes – Húsvéti tojásfőzési trükkök
Szerző
Friss
- A Millenáris könyvfesztivál-mentes övezetté vált: 2025-ben nem engedi be az eseményt
- Juszt László heti matekja: az aktuális kormányadósság főszáma cirka 150.000.000 Euro
- 70.- forint/magyar kopf – Krausz Gábor segítséget kér
- Emberek, Orwell az 1984-et figyelmeztetésnek szánta, nem forgatókönyvnek
- Lebukott a hárommilliárdos számlagyár
- Orbán Viktor: Nem elég már oldalvizezni
- Elfüstölt egy villamos – Óriási közlekedési káosz Budapesten
- Orbán és Matolcsy, „két férfi egyeset”
- A horoszkóp ígérete szerint…
- (Nagyon)kisnyugdíjasunk felveszi a kesztyűt: a Mikulásgyár jár a gyerekeknek