Soros: a szegényeket akarom támogatni Magyarországon, nekem ezt jelenti a zsidó hagyomány!

A 87 éves Soros György fia – Alexander Soros – a Nyílt Társadalom Alapítvány alelnöke az izraeli Yedioth Ahronot magazinjának adott exkluzív interjút. Neki, mint apja politikai örökösének feladata, hogy tovább járjon a megkezdett úton.

Trumpról

„Ne légy olyan, mint Donald Trump! – mondta az apám gyerekkoromban. Trump dúsgazdag papa gyereke volt, ahogy én is. Apám nem vette komolyan Trumpot, aki gyakran állt a csőd szélén, de ezt úgy adta el, mint sikertörténetet.”

Oroszországról

„A Szovjetunió bukása után Soros György Marshall-tervet javasolt, de ezt lesöpörték az asztalról Washingtonban. Aztán jött Putyin, akivel elsősorban Hodorkovszkij és Ukrajna miatt került szembe az apám. Hodorkovszkij az eszményképének tekintette Soros Györgyöt, aki emiatt elfogadhatatlanná vált Putyin számára. A végső szakítás Ukrajna miatt következett be”.

Magyarországról

“Orbán Viktor miniszterelnök be akarja záratni a CEU-t! Kaptunk egy év haladékot, de a szándék világos, a CEU-t Orbán meg akarja fosztani attól, hogy amerikai diplomákat adjon ki, és ez a bezáráshoz vezethet. Nem hiszem, hogy a Soros elleni kampánnyal nyerte meg a választást Orbán Viktor. Sokkal inkább arról van szó, hogy nincs ellenzék, a média nagy része a kormányt támogatja, a tehetséges fiatalok pedig kivándorolnak Magyarországról, mert úgy látják, nincs jövő. Mindenki azt kérdezi az apámtól, miért támogat egy országot, mely üldözte és ma is üldözi őt? Mire ő azt válaszolja: a szegényeket akarom támogatni ebben az országban – nekem ezt jelenti a zsidó hagyomány!”

Alex Soros a romák jogairól tárgyalt a szerb elnökkel

Orbán kabinetirodája elismerte: hazugság a soros-zsoldosozás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük