Szabad Európa Rádiót Magyarországnak – amikor a régi idő új idővé válik…..

A hét híre, hogy újra elindítja adását a Szabad Európa Rádió, egyelőre Bulgária és Románia irányába. Sokan úgy gondolják, hogy a magyar viszonyok is megérettek arra, hogy az adás itthon is hallható, fogható legyen.

Le a rolóval, indulnak a hírek!

A Nyomtass te is! mozgalom kezdeményezi, hogy Magyarországon is induljon újra a Szabad Európa Rádió, mivel a helyzet itt legalább olyan súlyos, mint a másik két országban.

A petíciót, amelyet eljuttatunk az Amerikai Egyesült Államok kormányának, itt lehet aláírni.

www.nyomtassteis.hu

A SZER (Szabad Európa Rádió) erről szóló közleménye felidézte, hogy nemcsak kínálatbővítésről, hanem visszatérésről van szó, hiszen az Egyesült Államok törvényhozása által felajánlott pénzalapból működő intézmény korábban is jelen volt a két kelet-európai országban: Bulgáriának szánt adásait 2004-ben, a Romániának szóló adást pedig 2008-ban szüntette be a két ország európai uniós csatlakozása kapcsán.

Reméljük, hogy szolgáltatásunk, amelyben helyi újságírókra támaszkodunk, hozzájárul majd a szabad sajtó fejlődéséhez, a demokrácia értékeinek és intézményeinek népszerűsítéséhez, és információkkal igazolja, hogy e két országnak a NATO-ban, Európai Unióban és más nyugati intézményekben van a helye

– mondta Thomas Kentet, a SZER elnöke.

A hamis hírek leleplezése és a közéleti szerepvállalást bátorító projektek erősítése érdekében a SZER 2018 decemberétől román és bolgár nyelvű jelentéseket és elemzéseket fog készíteni, helyi médiumokkal együttműködve.

A SZER és a Radio Liberty helyi tudósítók közreműködésével 20 ország 26 millió hallgatója számára 25 nyelven szolgáltat korrekt információkat és híreket, olyan térségekben, ahol a média még fejletlen, vagy szabadságát korlátozzák, az általa közzétett videókat pedig 1,5 milliárd néző töltötte le a Facebook-ról vagy YouTube-ról 2017-ben. (index.hu)

www.nyomtassteis.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük