Connect with us

Banánköztársaság

Szanyi Tibor: hamis próféták szezonja

Szanyi Tibor: le a sajtóval!
Megosztás

A mondás szerint a hamisság és a hamis tanítók elleni védekezésnek az a legjobb módja, ha megismered az igazságot. A globális információs káoszban ez egyre nehezebb, viszont az is látszik, hogy egy adott társadalom minél kevésbé képes megismerni az őt illető fontosabb igazságokat, annál rosszabbul él.

Megjegyzem, félrevezetett társadalmak jóllétére nem tudnék példát mondani. Szemléljük hát a történelmet inkább úgy, hogy amely társadalom jól él, annak többnyire igaza van! Sőt, a győzteseknek is igazuk szokott lenni.

Fentiekből azt a következtetést vonom le, hogy a társadalmi jóllét eléréséhez sokféle győzelemre van szükség

Az viszont alapvető igazság, hogy az szokott győzni, aki többet tud, pontosabban több információja van. Alighanem Magyar Péter győzelmet ígérő menetelése abból fakad, hogy a közvélemény egy részének erős feltételezése szerint neki kellő tudása lehet a NER ellenében, hiszen annak felsőbb köreiből jön. Éppen ezért az ellenzéki fanatikusok – erős fogalmi zavarok közepette – az “ideológiamentes” Messiást látják benne. Mégis, a február óta tartó politikai felfordulásban két alapvető kérdés mindmáig megválaszolatlan, vagyis a választópolgárok lényegi pontokon nem állnak jól az ismeretek frontján, azaz távol maradtak az igazság megismerésétől.

Az egyik ilyen kérdés, hogy Novák Katalin miért adott kegyelmet K. Endrének?

Az nem válasz, hogy mert Balog Zoltán rávette, hiszen ez esetben az egykori államfő nem a Fidesz agytrösztjéhez fohászkodott volna segítségért, hanem ehelyett egy sima bűnbánat megtételével távozott volna. Azt se gondolom, hogy Balog Zoltán kegyelmi javaslata ok nélkül született volna, mert puszta emberbarátságból ekkora, ráadásul felesleges szívességet ésszerűtlen kérni. Azt se tartom magyarázatnak, hogy a miniszterelnök felesége lenne a magányos ludas, hiszen a cselekmény súlyát és a politikai kockázatot ebben az esetben elég sokan mérlegelhették – és lám! – kollektíve egyensúlyt találtak. Nem akarom feltételezések alapján megadni a választ, ezért inkább azt hangsúlyozom, hogy nem tudjuk.

A másik ilyen megválaszolatlan kérdés, hogy Magyar Péter milyen szándékkal készítette 2023 elején az akkor frissen elváló feleségével az ominózus hangfelvételt,

sőt, ha hihetünk neki, akkor másokkal is? Számomra nem elégséges válasz az, hogy mert zsarolni akarta gyermekei anyját, de az sem, hogy esetleg a NER-t, még akkor sem, ha éppenséggel ezt állítólag tette is. Ezzel a hanganyaggal ugyanis kellemetlenkedni lehet, de jogi, vagy politikai értelemben véve nem túl ígéretes, amint jól láthatóan sem a hazai, sem pedig az európai hatóságok nem foglalkoznak vele különösebben. Leszámítva a hazai liberális médiát, amely a világ legszörnyűbb merényletét látja benne a nem is létező hazai demokráciával szemben. (Kevésbé erős idegzetű olvasóimnak elárulom, hogy számos országban, így például a demokráciára igen kényes Franciaországban eleve a kormány egyik minisztere a legfőbb ügyész, tehát nemhogy nagyon is tudnak az egyes bűnvádi eljárásokról, hanem egyenesen ők végzik.) Magyar Péter sikerének nem is ez a mozzanat a titka, hanem egy olyan tényező, amit utólag meg lehet állapítani, de előre nézvést aligha tervezhető. Ez pedig az, hogy

a Magyar-jelenség jelenleg úgy van beállítva, hogy az a legkevésbé sem a Fidesznek, hanem inkább a parlamenti ellenzéknek, ezen belül is a Momentumnak árt igazán.

A Magyar Pétert trónra emelni akaró közeg konkrétan tehát nem számol azzal a folyamattal, hogy a Fideszt eláruló és onnan megpattanó figura, az ígéretei dacára alig karcolgatja a NER-t, viszont erősen vélhetően az ellenzék sorait gázolja le. Magyarán szólva pont nem az történik, amiért mögé álltak.

Mielőtt bárki félreértene, egyetlen könnycseppet sem hullajtok a jelenlegi parlamenti ellenzékért,

sőt, egyes részeit, így a Momentumot egyenesen a Fidesz kreálmányának tartom, így akár természetesnek is vehetem, hogy Rogánék le akarják cserélni a minden szempontból tehetetlen és kretén Donáthékat a csiklandós Magyarékra, sőt még akár Csurkáék szavaival kampányolva a másik projektjüket, a Mi hazánkat is integrálni akarják egyetlen hamis, ám kezelhető tömbbe a “Nem jobb, nem bal, csak magyar” jelszó mögé.

2022 óta tudható, hogy az egyesült ellenzék szégyenteljes vereségének belső következmény nélkülisége valahol rettenetesen vissza fog ütni, például azzal, hogy a közvélemény többsége jobban fogja utálni őket, mint a Fideszt.

Attól tartok, ütött az igazság ezen órája, de a következő, és ennél is fontosabb óra majd akkor fog ütni, ha a magyar nép rádöbben, hogy azért él pocsékul, mert Orbán Viktor, Magyar Péter, Gyurcsány Ferenc, Donáth Anna és nagyjából a teljes politikai elit marha jól elvan az emberek elől ellopott óriási, többnyire közpénzekből.

Egyszerűbben szólva,

amíg Magyarország a fogalmatlanok módján aszerint választ, hogy kinek a sztorijain lehet zaftosabbakat csámcsogni, és ennek árnyékában eltűri a soha nem látott méretű kifosztását, valamint a tragikomikus mulatozás közben megfeledkezik önmaga testi-lelki nyomoráról, addig igazságosság és jóllét helyett a széles körű megvetettség lesz a sorsa. Több tudással többre mennénk.

operaház

Szerző