Városi kurír
A napi fontos.

Már legalább százan meghaltak Japánban az áradás miatt

0 178

Már legalább száz halálos áldozata van a Japán nyugati és középső részét sújtó heves esőzéseknek, áradásoknak és földcsuszamlásoknak – közölték a japán hatóságok hétfőre virradóra.

Szuga Josihide, a tókiói kormány főtitkára közölte, hogy 87 ember halálát már megerősítették a hatóságok és hétfőn reggel további 13 halottat találtak.

Azt is mondta, hogy 68 embert eltűntként tartanak nyilván, közülük többnek az ítéletidő által súlyosan érintett Hirosimában veszett nyoma.

A polgári védelmi hatóságok a földcsuszamlás- és árvízveszély miatt 5,9 millió embert szólítottak fel arra, hogy hagyják el otthonaikat és menjenek biztonságos helyre. Sokan azonban otthonaikban rekedtek, csak Okajama prefektúrában több mint ezer ember rekedt házak tetején, ahogy az ár elöntötte utcáikat, amikor a közeli Oda folyó három gátja is átszakadt.

(Forrás: Index)

Kapcsolódó:

Esőisten elárasztotta Japánt – több tucat halott

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ