Szegény Ukrajna, ha nem lenne elég baja, még Szijjártó is „segít” nekik!

 120 lélegeztetőgéppel segíti Ukrajnát a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, a gépek fele kárpátaljai, másik fele más ukrajnai kórházakba kerül – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn reggel.

    A tárcavezető közösségi oldalán élőben jelentkezett be, mielőtt Brüsszelbe indult

Elmondta, hogy a gépeket – ahogy a korábbi, ugyanilyen nagyságú segítség esetében is – az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével juttatják el a kórházakba.
Brüsszeli útjáról Szijjártó Péter közölte: az uniós tanács ülésén vesz részt, ahol a kelet-európai térségben kialakult feszültségek lesznek napirenden.

„Magyarországnak érdeke a béke, ezért elvárjuk azt, hogy a világpolitika nagy szereplői tovább folytassák azt a magas szintű párbeszédet, amely az egyetlen reményt jelenti a békés megoldás irányába (…) bár tudjuk, hogy Magyarország és Ukrajna kapcsolatai is feszültséggel terheltek, Ukrajnában sorozatosan megsértik a magyar nemzeti közösség jogait, ennek ellenére Magyarország mindig is kiállt Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett”.

Mindig segítettünk az ukránoknak, ha bajban voltak vagy ha szükségük volt valamilyen támogatásra, segítségre a világjárvány elleni küzdelemben. Így van ez most is – mondta Szijjártó Péter.

A fenti bejelentés is azt bizonyítja, hogy amagyar vezetés, minél előbb igyekszik megszabadulni a járvány kezdetén felelőtlenül és túlárazva beszerzett, olykor használhatatlan lélegeztetőgépektől.

Felhívjuk a figyelmet a miniszter repülőtéri megérkezésére, amit sikerült a lejjobb Hollywood-i  stílusában megkomponálni.

Kapcsolódó

Szijjártó

2 thoughts on “Szegény Ukrajna, ha nem lenne elég baja, még Szijjártó is „segít” nekik!

  • Erre van most éppen szükségük,lélegeztetőgépre,jó drágán megvettétek most valakinek el kell passzolni akár ajándékba adni,mert itt maradt a nyakunkon,Idióták!

  • Világos, továbbpasszolják a rohadtdrágán megvett selejtes sz@rokat. Egy fidesz-közeli fószer gödöllői raktárában tárolják havi 90 millió forintért a selejtes, sőt életveszélyes horkolásgátló izéket. Egész egyszerűen felháborító, hogy a fidesz-banda mit meg nem mer tenni. Na ezen kell változtatni áprilisban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük