Amerikai hírszerzés: Oroszország vegyi fegyvereket alkalmazhat!

Washington cselnek nevezte az orosz védelmi minisztérium csapatkivonásairól szóló nyilatkozatait és videóit. Az amerikai hírszerzés azt állítja, hogy az orosz csapatok Ukrajna határairól való kivonásáról szóló nyilatkozatainak célja a Kreml valódi szándékának elrejtése és a világhatalmak félrevezetése volt.

A The Washington Post szerint, aki egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékesre hivatkozik,

a hírszerzés olyan információkkal rendelkezik, amelyek arra utalnak, hogy Oroszország egy külföldi ország zászlaja alatt azt tervezi, hogy vegyi fegyvert vet be civilek ellen, mozgásképtelenné teszi őket, majd Ukrajnát hibáztatja a halálesetekért.

Előző nap Anthony Blinken amerikai külügyminiszter felsorolta azokat az okokat, amelyekkel a Kreml igazolhatja Ukrajna invázióját. Blinken szerint

Oroszország hamis ürüggyel bármikor igazolhatja Ukrajna elleni támadását. Ez lehet egy provokáció Donbászon, a NATO-tevékenységére vonatkozó állítások, Oroszország elleni invázióról szóló hír vagy koholt terrortámadás.

Mint ismeretes, Joe Biden amerikai elnök azt nyilatkozta, hogy Oroszország “a következő néhány napon belül” megtámadhatja Ukrajnát.

Forrás: kiszo.net

Kapcsolódó

 

Amerikai hírszerzés: Oroszország vegyi fegyvereket alkalmazhat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük