Sorting by

×

Bármelyik pillanatban megindulhatnak az oroszok – Orbán Viktor is megszólalt….

A CNN amerikai hírtelevízió értesülései szerint az orosz elnök már ki is adta hadseregének a parancsot, hogy békefenntartó misszió keretében lépjenek be a Putyin által órákkal ezelőtt elismert, két szakadár köztársaság területére.

A Moszkva által támogatott szakadárok nyolc éve vívnak Ukrajnával háborút – folyamatos orosz támogatás mellett. Putyin – egyedüliként a világon – hétfő este önálló államként ismerte el a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot – akikkel gyorsan támogatási szerződést is aláírt. Ezeket ugyan még az orosz törvényhozásnak ratifikálnia kell – de erre sem kell sokáig várni.

fotó: zonaporkolt.hu

Eközben az CNN úgy értesült:

az orosz csapatok máris megkapták a szakadár területekre való bevonulási parancsot – szigorúan békefenntartó missziónak titulálva az ukrán határ átlépését.

Orosz idő szerint már kedden, magyarországi szerint még hétfő éjjel, Vlagyimir Putyin orosz elnök két rendelet adott ki, amelyek alapján az orosz hadsereg bevonulhat Ukrajnába. A rendeletek szerint a következő 10 évben ott is maradnak, őrizni a határt.

Egészen pontosan azokra a területekre, amelyeket hétfő este óta Oroszország már nem tart Ukrajnának. Putyin ugyanis hétfőn elismerte a két szakadár megye függetlenségét. Az ukrán kormány viszont azt jelentette be, hogy ezeket továbbra is saját területének tartja.

Az Európai államok vezetői sorra ítélik el Vlagyimir Putyin döntését,

amivel elismerte a donyecki és a luhanszki területek önállóságát, és katonákat is küldött a térségbe.

Orbán Viktor hétfő este egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, és egyértelművé tette, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak. Az egyeztetések folyamatosak

– közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel. A miniszterelnök ezt Facebook-oldalán is közölte:

 

Bármelyik pillanatban megindulhatnak az oroszok - Orbán Viktor is megszólalt....

átver

Egy hozzászólás itt: “Bármelyik pillanatban megindulhatnak az oroszok – Orbán Viktor is megszólalt….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.