Sorting by

×

Térképen mutatja a brit hírszerzés a szerintük lehetséges Putyin-tervet!

A Brit Hadügyminisztérium a Twitteren osztott meg egy térképet, amely Vlagyimir Putyin Ukrajna elleni inváziójának lehetséges módját mutatja be. Pénteken tovább nőtt az Oroszország és Ukrajna közötti feszültség, a brit külügyminiszter szerint a Kreml háborús ürügy kreálásán dolgozik – írta a karpathir.com.

Akár így is történhet…..

“Hírszerzés frissítése: Oroszország továbbra is jelentős katonai jelenlétet tart fenn, amely további figyelmeztetés nélkül képes egy inváziót végrehajtani. Az alábbiakban Putyin elnök lehetséges inváziós tengelyét mutatjuk be. Még mindig dönthet a konfliktus megelőzése és a béke megőrzése mellett”

– írja a Brit Hadügyminisztérium a Twitteren.

Ami viszont nem fikció…..

Az Ukrán Fegyveres Erők semmilyen akciót nem tervez polgári célpontok ellen

– közölte a hadsereg főparancsnoka. Valerij Zaluzsnij altábornagy arról is tájékoztatott, hogy a

két, úgynevezett népköztársaságból szerzett hírek szerint a szakadárok által megszállt régióban több település, köztük Doneck lakosságának evakuálását tervezik.

Ezzel kapcsolatban a főparancsnok hivatalos közleményt adott ki, melyben leszögezte: az ukrán hadsereg szigorúan betartja a minszki egyezményeket, a nemzetközi normákat, és semmilyen akciót nem tervez a lakosság ellen. A fegyveres erők kizárólag védelmi feladatokat látnak el.

Az elmúlt 24 órában az oroszbarát egységek harci tevékenysége aktivizálódott. A hírek szerint 60 támadást indítottak katonai és polgári célpontok ellen. Ilyen nagyarányú akcióra évek óta nem volt példa.

  • írta a portál a KISZó/KH-ra hivatkozva.

Kapcsolódó

 

Térképen mutatja a brit hírszerzés a szerintük lehetséges Putyin-tervet!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.